Otkrijmo skrivnosti ročnega čiščenja instrumentov!

236
Otkrijmo skrivnosti ročnega čiščenja instrumentov!

V svetu medicinskih pripomočkov je higiena ključnega pomena. Toda, kako doseči vrhunsko čistočo vsakega instrumenta? Skrivnost je v skrbni dezinfekciji, čiščenju in, ko je to potrebno, sterilizaciji.

Tri cone, en cilj: popolna varnost!

Ni vam treba imeti posebnih prostorov, toda jasno identificirane in označene cone za dezinfekcijo, čiščenje in sterilizacijo so absolutno nujne. Vse je stvar organizacije in stroge discipline.

Barve povedo več kot besede:

Rdeča za visoko infektivno tveganje, rumena za srednje, zelena za nizko. Proces je enosmeren - od rdeče proti zeleni, s čimer ščitimo vaše instrumente pred ponovno kontaminacijo in zagotavljamo varnost in zaščito.

Pridružite se nam v svetu medicinske higiene in odkrijte, kako narediti svoje instrumente varne in pripravljene za vsako situacijo. Vaša varnost in varnost vaših pacientov je odvisna od tega!

Izdelki za dezinfekcijo in čiščenje:

Za doseganje optimalne higiene priporočamo uporabo preverjenih sredstev kot so OROLIN® Burbath za hitro in popolno dezinfekcijo vrtečih se instrumentov, ULTRACLEAN-3 za učinkovito odstranjevanje trdovratnih ostankov z uporabo ultrazvočnega čiščenja in OROLIN-MULTISEPT® Plus za ekonomično in temeljito dezinfekcijo vaših medicinskih in kirurških instrumentov.

Implementirajte te izdelke in metode v vaše higienske rutine in dosezite najvišji standard čistoče in varnosti za vaše paciente in osebje.


OROLIN® Burbath

Popolnoma virucidni, izredno hitri, dezinfekcijsko sredstvo za vrteče se instrumente. Ni potrebno izpiranje.

  • Popolnoma virucidno v 60 sekundah
  • Visoko učinkovito, celo v prisotnosti krvi in proteinov
  • Širok spekter učinkovitosti
  • Vsebuje sredstva proti koroziji
  • Prihranek časa pri uporabi

OROLIN® Burbath je pripravljen izdelek, brez aldehidov, za dezinfekcijo in čiščenje vseh zobozdravstvenih in kirurških vrtečih se instrumentov. OROLIN® Burbath ima zelo širok spekter delovanja z kratkim časom učinkovanja: v samo eni minuti, OROLIN® Burbath je baktericiden, tuberkulociden, mikobaktericiden, proti plesni in glivam, fungiciden in viruciden. Zaradi kombinacije snovi, ki razgrajujejo proteine in različnih tenzidov, je moč čiščenja velika. OROLIN® Burbath je biorazgradljiv.

Področje uporabe

  • Za dezinfekcijo in čiščenje vseh vrtečih se zobozdravstvenih in kirurških instrumentov, kot so rezila za kosti, svedri, brusilniki, ščetke brusilnikov iz medeninastih žic, ostre ščetke za poliranje, gumijasti kolesci za poliranje.


ULTRACLEAN-3

Močno sredstvo za ultrazvočno čiščenje, ki odstranjuje celo trdovratne ostanke, kot so kri, proteini ali druge usedline.

  • Močno čistilno sredstvo
  • Enostavna uporaba
  • Primerno za uporabo na napravah za ultrazvočno čiščenje

ULTRACLEAN-3 je močan koncentrat za čiščenje kirurških in zobozdravstvenih instrumentov v ultrazvočni kadi. Koncentrat je na osnovi alkalij, s čimer učinkovito odstranjuje kri, proteine, omet in celo cement.

Področje uporabe

  • Za čiščenje kirurških in zobozdravstvenih instrumentov, vključno s skalpeli, pincetami, žličkami, ekskavatorji, mikroinstrumenti, lopaticami, pilami, kiretami in sondami na napravi za ultrazvočno čiščenje.
  • Ni primerno za čiščenje obarvanih instrumentov in instrumentov, ki so v celoti ali delno izdelani iz naravnih vlaken, najlona ali aluminija.


OROLIN-MULTISEPT® Plus

Ekonomično dezinfekcijsko sredstvo za instrumente, za ročno dokončanje medicinskih in kirurških instrumentov.

  • Zelo učinkovito
  • Primerno za uporabo na napravah za ultrazvočno čiščenje
  • Izjemno ekonomično za uporabo
  • Močno čistilno sredstvo
  • Vsebuje sredstva proti koroziji

OROLIN-MULTISEPT® Plus je tekoči koncentrat, ki se uporablja v postopku čiščenja in dezinfekcije medicinskih in zobozdravstvenih instrumentov z namakanjem. Z edinstveno kombinacijo raznovrstnih surfaktantov in antikorozivnih sredstev dezinfekcijsko sredstvo dosega močno čistilno moč, zagotavlja visoko toleranco materialov in podaljšuje življenjsko dobo instrumentov. OROLIN-MULTISEPT® Plus ne vsebuje aldehidov, fenolov in korozivnih snovi ter ne povzroča barvanja materialov ali strjevanja krvi in proteinov na instrumentih. Testi potrjujejo kompatibilnost s polietileni, silikonom, železom, jeklom in akrilnim steklom. OROLIN-MULTISEPT® Plus se lahko uporabi tudi v ultrazvočni kadi.

Področje uporabe

  • Za ročno dezinfekcijo in čiščenje medicinskih instrumentov, vključno s skalpeli, stomatoskopi, pincetami, žličkami, kleščami, ekskavatorji, mikroinstrumenti, lopaticami, pilami, kiretami in sondami.

Podobne objave

10 Manj znanih dejstev o pripravi zobozdravniških  orodij!

10 Manj znanih dejstev o pripravi zobozdravniških orodij!

Čeprav razkuževanje in sterilizacijo orodij smatramo kot standardni postopek, nekateri zobozdravniki in njihovi pomočniki ne poznajo vseh točk, ki so ključnega pomena. V tem prispevku raziskujemo 10 manj znanih dejstev o pripravi zobozdravniških...

2522
Izjemna sposobnost dezinfekcije  - Oromed Gel

Izjemna sposobnost dezinfekcije - Oromed Gel

Gel OROMED® združuje zelo učinkovito delovanje širokega protimikrobnega spektra in domišljen sistem za nego kože. Njegove skrbno izbrane sestavine zajemajo vlažilne in mehčalne snovi, vitamin E in sestavine, ki pomirjajo ter zavirajo...

535

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.