Izjemna sposobnost dezinfekcije - Oromed Gel

524
Izjemna sposobnost dezinfekcije  - Oromed Gel

Gel OROMED® združuje zelo učinkovito delovanje širokega protimikrobnega spektra in domišljen sistem za nego kože. Njegove skrbno izbrane sestavine zajemajo vlažilne in mehčalne snovi, vitamin E in sestavine, ki pomirjajo ter zavirajo staranje. 

Oromed Gel

Te spojine delujejo proti draženju in vnetju kože, izboljšujejo celjenje ran, zmanjšujejo izgubo vlage in sploh ščitijo kožo pred stresom iz okolja. Gel OROMED® ne vsebuje dišav, barvil ali morebitnih škodljivih snovi, kot so klorheksidin, glukonat ali benzalkonijev klorid, kar pri njegovi uporabi dodatno zmanjša tveganje za draženje kože in alergije. Gel OROMED® se hitro vpije, ni lepljiv in se na koži občuti prijetno in gladko. Alkoholi v gelu OROMED® delujejo kot lipidna topila, ki uničijo lipidne membrane vseh bakterij, glivic in virusov z ovojnico ter par virusov brez ovojnic. Alkoholi prav tako hitro uničijo (osiromašijo) beljakovine, ki jih najdemo na površini bakterij, glivic in virusov. Ker te membrane in številne beljakovine opravljajo življenjsko pomembne funkcije, je posledica delovanja alkoholov uničenju mikroorganizmov.

Glavne aktivne sestavine gela OROMED® so etanol, 1-propanol in 2-propanol. Ob teh vsebuje gel OROMED® vlažilne snovi, vitamine in snovi proti staranju in za mehčanje kože. Končni izdelek ima odlične lastnosti razkuževanja in pušča na koži zelo prijeten občutek.

Razlike med raztopino OROSEPT® in gelom OROMED®?

  • Oba izdelka sta zelo učinkoviti razkužili za roke, vendar se razlikujeta po sestavi. Gel OROMED® vsebuje dodatne vlažilne snovi, vitamine, snovi proti staranju in za mehčanje kože.

  • Raztopina OROSEPT® je rahlo odišavljena, medtem ko gel OROMED® ne vsebuje parfumov.

  • Gel OROMED® je tudi bolj viskozen od raztopine OROSEPT®, zato pri nanosu ne kaplja. Raztopina OROSEPT® se lahko uporablja tudi za razkuževanje rokavic iz lateksa, nitrila in vinila.

Gel OROMED® ne izpolnjuje le evropskega standarda EN 1500 za higiensko razkuževanje rok, temveč tudi evropski standard EN 12791 za kirurško razkuževanje rok in podlakti. Tako izpolnjuje vse zahteve za uporabo v kliničnem okolju. Gel OROMED® zagotavlja hitro in zanesljivo zaščito pred naslednjimi patogeni: bakterije (vključno s tuberkulozo in MRSA); glivice; virusi z ovojnico (vključno s HBV, HCV, HIV in virusom gripe A); in virusi brez ovojnice, kot so norovirus, adenovirus in rotavirus.

 ↓ TEHNIČNI PODATKI 
Prenesite "Tehnični podatki" pdf (v angleščini) tako, da izpolnite spodnji obrazec.

  Obrazec:

Podobne objave

10 Manj znanih dejstev o pripravi zobozdravniških  orodij!

10 Manj znanih dejstev o pripravi zobozdravniških orodij!

Čeprav razkuževanje in sterilizacijo orodij smatramo kot standardni postopek, nekateri zobozdravniki in njihovi pomočniki ne poznajo vseh točk, ki so ključnega pomena. V tem prispevku raziskujemo 10 manj znanih dejstev o pripravi zobozdravniških...

2513
Primerjava alkoholnih in brezalkoholnih razkužilnih robčkov

Primerjava alkoholnih in brezalkoholnih razkužilnih robčkov

Večina zdravstvenih ustanov uporablja za razkuževanje površin robčke na osnovi alkohola, ker so le-ti učinkoviti, hitri in na splošno varni. A alkohol lahko poškoduje občutljive površine, kot je pleksi steklo (Plexiglas®) ali usnjeno oblazinjenje.

2151
Razkuževanje površin - tretji del strokovnega članka

Razkuževanje površin - tretji del strokovnega članka

RAZKUŽEVANJE OBČUTLJIVIH POVRŠIN - Zobozdravnikov stol je najbolj okužen predmet v zobozdravstveni ambulanti. Aerosoli, razpršena kri in drugi izločki se lahko prilepijo na površino stola inse tam zadržijo več dni; obstaja veliko tveganje za...

2053

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.