Zobni laboratorij CAD CAM

4319
Zobni laboratorij CAD CAM

Na Turnerjevi ulici v Mariboru se nahaja laboratorij zobne protetike Tomislav Pojškruh, ki ga z zadovoljstvom predstavljamo v tej številki.

 

DM: Kdaj in kje je bil ustanovljen vaš laboratorij? 

Pojškruh: Laboratorij zobne protetike Pojškruh je bil ustanovljen v Mariboru leta 1995.

DM: Kako se je razvijal? 

Pojškruh: Razvojna pot laboratorija je potekala z veliko zanosa in vložene energije, tako časovno kot materialno, ampak  počasi in preudarno. V laboratoriju je od vsega začetka poudarek na inovativnosti in sledenju uporabnih trendov v zobni protetiki.

DM: Kdo sestavlja vašo ekipo? 

Pojškruh: Sodelavci v laboratoriju so mladi, dinamični ter željni sledenju novostim in hitro spreminjajočim se trendom v zobni protetiki.

DM: Katera področja zobne tehnike pokriva vaš laboratorij? 

Pojškruh: Delovno področje Laboratorija zobne protetike Pojškruh pokriva fiksno, snemno protetiko in implantološka dela. V zadnjih desetih letih, od nabave in uporabe prvih skenerjev, smo prehajali postopoma v digitalno zobno tehnologijo. Večina dela v CAD/CAM je potem izvedena v kromkobaldu in cirkoniju.

DM: Kakšen je vaš način dela? 

Pojškruh: Naše delo temelji predvsem na kakovosti izdelka, ki zahteva temeljito pripravo in predvsem dovolj časa za izvedbo individualnega dela ob upoštevanju zahtev in pričakovanj naročnikov.

DM: Katerim tehnologijam in proizvajalcem dajete prednost? 

Pojškruh: Prednost dajemo izdelavi z novo digitalno tehnologijo, ker nas le-ta navdušuje z natančnostjo in nam daje dovolj časa za izvedbo ročnega dela izdelka.

DM: Ali sodelujete z določenimi proizvajalci in s katerimi? 

Pojškruh: Naše delo v zadnjih letih sloni na dobrih in tesnih stikih z več rezkalnimi centri v Nemčiji in Avstriji. Dobri rezultati dela so plod stalnega izobraževanja pri kompetentnih partnerjih. 

DM: Kako pomembno je za vas sodelovanje z zobozdravniki in pacienti in ali se le-to razlikuje od ostalih laboratorijev? 

Pojškruh: Komunikacija in sodelovanje s stomatologi so edina pot do kvalitetnih protetičnih rešitev. Osveščenost pacientov je dandanes zelo prisotna, zato jim poskušamo ustreči z vsemi informacijami.

DM: Kaj vas še razlikuje od ostalih zobnih laboratorijev? 

Pojškruh: Vse laboratorije združuje kakovost, hitrost izdelave naročila in cena izdelka. Mi se trudimo najti zlato sredino med zahtevami naročnikov in zahtevami zobno protetičnih storitev.

DM: Se vam zdi stalno izobraževanje v vašem poslu pomembno in če da, na kakšen način se izpopolnjujete? 

Pojškruh: Izobraževanja so nujni del spremljanja procesa dela in razvoja tehnologij, ki so v zadnjih letih prisotna. V veliko pomoč je podpora dobaviteljev, kot je podjetje Dental Medical, ki redno omogoča dodatna izobraževanja in sledenje novitetam, materialom in opremi. 

DM: Ali svoje znanje prenašate na druge zobne tehnike in na kakšen način? 

Pojškruh: Naš laboratorij redno omogoča opravljanje pripravništva za zobne tehnike ter na tak način pridobivamo mlade, nove sodelavce.

DM: Kdo so vaši vzorniki v zobni industriji? 

Pojškruh: Težko se je odločiti za posameznega vzornika, saj jih je zelo veliko. Poskušamo najti skupne, prenosljive in uporabne ideje ter navdihe, ki kreativno dvigujejo kvaliteto naših izdelkov. 

DM: Kakšne so vaše ambicije za prihodnost in v kateri smeri želite razvijati laboratorij?

Pojškruh: Sledimo digitalizaciji laboratorija, ki se začne pri odtisu – tokrat digitalnem z intraoralnimi skenerji. Naš laboratorij je opremljen za nove izzive in poslovne uspehe v prihodnosti.

 

 

Podobne objave

ODKRIJTE Bien-Air Dental, ki postavlja vedno lestvico višje

ODKRIJTE Bien-Air Dental, ki postavlja vedno lestvico višje

Švicarsko podjetje je proizvajalec zobozdravstvenih instrumentov in je vodilni svetovni proizvajalec že več kot 50 let. Izdelava najboljših instrumentov/naprav, kot so mikromotorji, turbine in kolečniki...

1783
IPS Ivocolor univerzalna paleta barv in glazurnih materialov za prešano

IPS Ivocolor univerzalna paleta barv in glazurnih materialov za prešano

IPS Ivocolor univerzalna paleta barv in glazurnih materialov za prešano, CAD in slojevito keramiko proizvajalca Ivoclar Vivadent. Sedaj zobozdravniki in zobozdravstveni tehniki potrebujejo zgolj en izbor za prilagoditev in glaziranje restavracij.

1692
E9 - Funkcionalen, zanesljiv in vedno povezan

E9 - Funkcionalen, zanesljiv in vedno povezan

E9 Next združuje osupljivo obliko z novo zasnovo sledljivosti, ki se lahko vedno razširi tudi s pomočjo treh dodatkov za tiskanje: vgrajenega tiskalnika za termični papir in vgrajenega ali zunanjega tiskalnika za samolepilne nalepke. Kartica SD,...

377

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.