Zanesljiv in natančen material za odtise - Identium

685
Zanesljiv in natančen material za odtise - Identium

Podjetje Catapult Education je pri ocenjevanju materialu Identium podelilo priznanje Glas  zaupanja. 
Identium je elastomerni material za odtise s tremi viskoznostmi in dodatnim strjevanjem. Temelji na spojini, vinil-siloksan-etru, ki daje Identiumu lastnosti in prednosti tako polieterskih kot A-silikonskih odtisnih materialov. Polieterski materiali ohranjajo obliko in vežejo tekočine, a-silikoni pa imajo visoko elastično obnovljivost, so prilagodljivi za  odstranjevanje iz ust in so nevtralnega ali dobrega okusa.
Eden največjih izzivov v zobozdravstvu je ustvarjanje najboljšega možnega odtisa za stalne prenove. Izdelava natančnega odtisa zahteva natančno pripravo robov, temeljito obravnavo okoliškega gingivalnega tkiva, dobro razumevanje lastnosti odtisnega materiala in pravilno uporabo odtisnih ploščic.

Ocenjevanje
Več zasebnih zobotehničnih laboratorijev, ki je nedavno izvedlo ocenjevanje, je pri 86 odstotkih opravljenih odtisov za prevleke in mostičke zaznalo vsaj eno napako, pri 55 odstotkih pa celo kritično napako povezano s končnim izdelkom. Kakovosten in zanesljiv material za odtise je ključnega pomena. Ponovno jemanje odtisov zahteva veliko časa in materiala in tako predstavlja strošek, ki ga velja kar se da zmanjšati. Kot najpomembnejši razlog, zakaj je bilo potrebno ponovno jemanje odtisov, so ocenjevalci navedli nejasne robove. Tem so sledili mehurčki/praznina ter napake zaradi trganja, pokajanja in popačenja. Opaženi so bili tudi pregibi, vstop nepričakovanih delcev (okuženost), slaba povezava med odtisno plaščico in vbrizganim materialom, neustrezen čas, potreben za odtis več enot, in nepravilna izbira odtisne ploščice.
Večina naših ocenjevalcev je Identium ocenila kot "boljši ali veliko boljši" od njihovega trenutnega odtisnega materiala. Kot prednosti so navedli viskoznost lahkega telesa, odpor pri posedanju na odtisno ploščico, enostavnost brizganja, delovni čas za več enot, polnjenje ploščice in, kar je najpomembneje, dosledno čitljive robove.
Pri ocenjevanju učinkovitosti po posameznih značilnostih odtisa so ocenjevalci ugotovili, da je Identium boljši od njihovega trenutnega materiala, ko so upoštevali kakovost gingivalnega roba, podrobnosti odtisa, praznine in mehurčke, globino prodiranja v sulkus, podrobnosti subgingivalnega roba in enostavnost odstranjevanja odtisa.
Identium je odlična izbira za odtise vsadkov, odtise več enot, odtise z oteženo izolacijo in odtise s subgingivalnimi pripravami.


(Slika 1) Slabo prilegajoča se prenova s ponavljajočo se gnilobo, ki jo je povzročil slab odtis.
(Slika 2) Natančni, čitljivi robovi pri odtisu ene enote z uporabo Identiuma.
(Slika 3) Identium zagotavlja ustrezen delovni čas in natančnost pri odtisih več enot.

Rezultati
Večina ocenjevalcev Catapulta se je strinjala, da ima Identium boljše lastnosti v primerjavi z njihovim trenutnim materialom za odtise. V veliki večini (79 odstotkov) so izjavili, da bi ga uporabljali v svoji ordinaciji. Identium, material za odtise iz vinil-siloksan-etra, daje zanesljive in natančne odtise za prenove. Je vrhunska izbira za doslednost in vrednost.
Recenzijo izdelka je napisala Dr. Susan McMahon

Podobne objave

3M™ ESPE™ (Soft) Monophase Polietrski materiali za odtiskovanje

3M™ ESPE™ (Soft) Monophase Polietrski materiali za odtiskovanje

Novi polietrski materiali za odtiskovanje Monophase in Soft Monophase v svetlejših barvah vam omogočajo večjo berljivost, hkrati pa ohranjajo tradicionalne natančnosti polietrskih materialov, z mehkejšo različico Soft. Vaši pacienti bodo...

2379
Variotime  - svoboda odtiskovanja

Variotime - svoboda odtiskovanja

Variotime je inovativen A-silikon, ki zagotavlja odlične rezulate in prilagodljiv delovni postopek. Preizkusite popolno kombinacijo natančnosti in prilagodljivosti delu.

2364
Minimalno invazivno zdravljenje s tehniko “stamp” (tehnika odtisa)

Minimalno invazivno zdravljenje s tehniko “stamp” (tehnika odtisa)

Studija slučaja - Pacientka, ki se je oglasila v ordinaciji, ima očitne znake abrazije in atricije, še posebej na zgornjih prednjih zobeh.

2811

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.