Klinični primer: Prenove II. razreda s polnili 3M Filtek™ Supreme Flowable in 3M™ Filtek™ One Bulk Fill.

713
Klinični primer: Prenove II. razreda s polnili 3M Filtek™ Supreme Flowable in 3M™ Filtek™ One Bulk Fill.

Uporaba lepila 3M™ Scotchbond™ Universal Plus, luči za utrjevanje LED 3M™ Elipar™ DeepCure-S, polnil 3M™ Filtek™ Supreme Flowable in 3M™ Filtek™ One Bulk Fill in krtačk za diamantno loščenje 3M™ Sof-Lex™.


Dr. John Weston

O slučaju:
Pacient je imel neuspešno amalgamsko prenovo, ki je pustila odprte robove, zabarvanje in ponavljajočo se zobno gnilobo. Pacient se je pritoževal, da ga pri mrzli hrani in pijači ter grizenju ta zob boli. Načrtovali smo zdravljenje z neposrednim kompozitom MOB. Prenove so zajemale celovito jedkanje, lepilo 3M™ Scotchbond™ Universal Plus in polnili 3M™ Filtek™ Supreme Flowable in 3M™ Filtek™ One Bulk Fill, katerih odtenka sta bila uporabljena s tehniko "snežnega pluga" in obdelana s krtačkami za diamantno loščenje 3M™ Sof-Lex™.

1. Začetna predstavitev neuspešne amalgamske prenove.
2. Po namestitvi gumijaste prepreke je bila amalgamska prenova odstranjena in izvedena prenova z uporabo MOB.

3. Ob uporabi delne matrice je bil za celovito jedkanje za 10 sekund nanesen gel s 37% fosforne kisline, ki je bil na koncu v celoti spran z vodo. 
4. Uporabljeno je bilo lepilo 3M™ Scotchbond™ Universal Plus, ki se je mešalo 20 sekund, sušilo 5 sekund ali dokler se ne premika več in utrjevano z lučjo 10 sekund.

5. Odtenek A2 polnila 3M™ Filtek™ Supreme Flowable je bil nanešen brez utrjevanja, čez njega pa z uporabo tehnike »snežnega pluga« odtenek A1 polnila 3M™ Filtek™ One Bulk Fill.
6. Utrjevanje okluzivno, ki mu je sledilo utrjevanje lateralno (bukalno in lingvalno), se je vsako izvajalo po 10 sekund z lučjo 3M™ Elipar™ DeepCure-S LED.

7. Prvo oblikovanje po strjevanju z uporabo rdeče črtaste diamantne krogle in diamantnih plamenastih svedrov.
8. Loščenje pod vodnim pršenjem z bež krtačkami za pred-loščenje 3M™ Sof-Lex™.

9. Končno loščenje z roza krtačkami za diamantno loščenje 3M™ Sof-Lex™.
10. Končana prenova.

Podobne objave

Učinkovit pristop k restavriranju mlečnih zob

Učinkovit pristop k restavriranju mlečnih zob

Tekoči debeloslojni (bulk) kompozitni materiali se uporabljajo za nadomestitev dentina v kavitetah I. in II. razreda. Odlikujejo ga preprosta implementacija, visoka učinkovitost in odlični estetski rezultati.

1757
Filtek Bulk Fill Posterior

Filtek Bulk Fill Posterior

Razvit za hitrejše in enostavnejše posteriorne restavracije Filtek™ Bulk Fill posteriorni kompozit je narejen za hitrejše in enostavnejše oblikovanje velikih posteriornih restavracij.

1803
Uvodnik Tetric EvoFlow Bulk Fill

Uvodnik Tetric EvoFlow Bulk Fill

Bulk kompoziti so utrli pot novim konceptom izdelave kompozitnih zalivk. Veča se povpraševanje po sistemih, ki so enostavnejši za uporabo, a še vedno zagotavljajo enake lastnosti. Ivoclar Vivadent sedaj predstavlja novi bulk kompozit s tekočo...

1822

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.