Predstavitev: Zobotehnični laboratorij Nejc Hudolin

3715
Predstavitev: Zobotehnični laboratorij Nejc Hudolin

Začetki zobotehničnega laboratorija Hudolin segajo v maj leta 1996, ko se je Darko odločil za samostojno pot po sedemnajstih letih dela v državnem laboratoriju v Žireh in Škofji Loki.

 


Od samega začetka ima ob sebi zelo vestno in natančno sodelavko Tatjano, leta 2005 pa se jima je pridružil še Nejc Hudolin, ki sedaj prevzema odgovornost vodje laboratorija. Podjetje je locirano v Škofji Loki in pokriva ordinacije v njenem širšem okrožju vse do Kranja, Poljanske doline in Medvod, odprti pa so tudi za pošiljanje izdelkov po pošti, saj globalizacija in nova tehnologija praktično brišeta omejitve v razdaljah.

Njihov moto je, da na vrhu ostanejo le tisti, ki svojo odličnost dokazujejo dan za dnem.

To odličnost izražajo skozi široko paleto protetičnih izdelkov iz fiksne in snemne protetike, njihova posebnost pa je uporaba napredne tehnologije pri izdelavi solo restavracij v interkaninem sektorju, ker vemo, da je v zobni protetiki največji izziv.

Novembra 2016 se je Nejc udeležil enega prvih tečajev revolucionarnega protokola za računalniško določanje barv “eLAB” pri svetovno znanem mojstru Saschi Heinu. Nejc z uporabo tega protokola vsakodnevno rešuje zelo kompleksne primere v vidnem sektorju in na ta način osrečuje svoje paciente in stomatologe. Največja prednost “eLAB” protokola je v tem, da prihranimo ogromno časa, slabe volje in živcev pacientu, terapevtu in zobotehniku. Primeri so na ta način ponavadi rešeni v enem obisku, kakšna pa je realnost izbiranja barv klasično z uporabo barvnih ključev pa vsi dobro vemo. Zapovrh vsega pa največkrat na koncu ostane še grenak priokus, ker je izdelek zgolj zadovoljiv in nič več od tega.

Vsak pacient si zasluži le najboljše in zato pri svojem delu uporabljajo le najboljše materiale in tehnologije. Dajejo prednost lokalnim proizvajalcem, saj imamo, kot pravijo, v Sloveniji zelo kvalitetna podjetja (npr. Polident – RefLine zobne garniture, 3dMed – printane konstrukcije, Interdent – rezkane konstrukcije itd.). Za kovinsko keramiko uporabljajo Vito, za brezkovinsko pa e.max (Ivoclar) in cirkonij Zolid proizvajalca Amann Girrbach, ki po njihovem mnenju daleč prekaša vse tekmece.

Znanje je največja dragocenost v tem svetu in zato v laboratoriju Hudolin dajejo velik poudarek na izobraževanju. V preteklosti so se udeležili številnih seminarjev in tečajev tako doma kot v tujini in s tem bodo nadaljevali tudi v prihodnje, saj poklic zobne tehnike zahteva stalno izobraževanje okrog novih tehnologij. Pravijo, da podpirajo napore našega podjetja pri organizaciji izobraževanj, kot je npr. »Set tečajev”, so pa mnenja, da je v Sloveniji čutiti skopuško mentaliteto pri vlaganju v znanje, saj nam primeri držav na Balkanu kažejo precej drugačen zgled.

Njihove ambicije za prihodnost so jasne – še naprej nadaljevati z dobrim in poštenim delom, ter svoja spoznanja deliti tudi z drugimi, saj prava sreča prihaja pravzaprav iz nesebične pomoči drugim, čeprav nas filozofija trga konkurenčnosti uči nasprotno.

Cilj laboratorija je zadovoljiti predvsem potrebe po visokoestetskih restavracijah v vidnem sektorju.

Za taka dela je potreben čas in mir, zato jih masovna produkcija po nizkih cenah nikakor ne zanimata. Pravijo še, da so praktično vsi njihovi klienti poleg tega, da so veliki strokovnjaki predvsem tudi izjemni ljudje in prav to naredi sodelovanje lepo in izpolnjujoče.

Slovenščina je zelo posrečen jezik, saj nam govori, da je sreča v srečanju - torej v odnosu in veseli jih, ko opažajo, da mlade generacije zobozdravnikov pripisujejo velik poudarek pristnim človeškim odnosom, ki so brez dvoma ključnega pomena pri timski izdelavi vrhunskih izdelkov.

Nejc Hudolin

Rojen je bil leta 1985 v Kranju.
Izobraževanje za poklic zobotehnik je pričel na srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, ter jo z odliko leta 2004 tudi zaključil.
Študij na Zdravstveni fakulteti za zobotehnike takrat še ni obstajal, zato je s prakso nadaljeval v domačem okolju in takrat se je pravo učenje pravzprav šele začelo.
Udeležuje se strokovnih seminarjev in tečajev doma ter v tujini.
Pri delu v laboratoriju ga zanima predvsem fiksna protetika (keramične mase).
Izkušnje v zobotehničnem laboratoriju si nabira že od najstniških let, njegovi cilji v prihodnosti pa so: napredovati v stroki, zadovoljiti pričakovanja terapevtov in pacientov, ter imeti lepe in iskrene odnose z vsemi sodelavci. Nejc je velik ljubitelj estetike in pravi, da je vesel, ker lahko opravlja delo, v katerem se prepletajo umetnost, zdravstvo in tehnologija.

 

Podobne objave

Predstavljamo vam 17 zobotehničnih laboratorijev naše regije - 3. del

Predstavljamo vam 17 zobotehničnih laboratorijev naše regije - 3. del

Skozi dolgo zgodovino našega podjetja smo spoznali mnoge uspešne zobotehnike in bili del njihovih zgodb o uspehu. Pred nekaj leti smo se odločili, da te laboratorije predstavimo širšemu občinstvu, regiji; da jih povežemo za izmenjavo izkušenj...

957
 AIRFLOW® Prophylaxis Master: Celovita rešitev za čiščenje, preprečevanje in vzdrževanje zdravja zob in dlesni

AIRFLOW® Prophylaxis Master: Celovita rešitev za čiščenje, preprečevanje in vzdrževanje zdravja zob in dlesni

AIRFLOW® Prophylaxis Master: Švicarski izdelek znamke AIRFLOW®, razvit v raziskovalnem centru EMS z več kot 100.000 urami tehničnih in kliničnih testiranj v sodelovanju z vodilnimi zobozdravniki po vsem svetu. AIRFLOW® Prophylaxis Master je...

754
Predstavljamo vam 17 zobotehničnih laboratorijev naše regije - 5. del

Predstavljamo vam 17 zobotehničnih laboratorijev naše regije - 5. del

Skozi dolgo zgodovino našega podjetja smo spoznali mnoge uspešne zobotehnike in bili del njihovih zgodb o uspehu. Pred nekaj leti smo se odločili, da te laboratorije predstavimo širšemu občinstvu, regiji; da jih povežemo za izmenjavo izkušenj...

1071

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.