Pokličite nas:
+386-1 200 9855
Protetično vodena implantologija in protetično upravljanje z mehkimi tkivi za doseganje vrhunskih rezultatov v implantologiji

Protetično vodena implantologija in protetično upravljanje z mehkimi tkivi za doseganje vrhunskih rezultatov v implantologiji

Protetično vodena implantologija in protetično upravljanje z mehkimi tkivi za doseganje vrhunskih rezultatov v implantologiji
Protetično vodena implantologija in protetično upravljanje z mehkimi tkivi za doseganje vrhunskih rezultatov v implantologiji
15. 10. 2022
Predavatelja:
Matej Kuliš, dr.med.dent., spec. stomatološke protetike
Datum:
Petek 14.10.2022.

Kraj:
Maribor
Čas:
09:00 – 17:00
Cena:
450,00 €
brez DDV
Cena za prijave do 30.09.2022:
400,00 €

brez DDV

Dandanes osteointegracija ni več glavni problem s katerim se srečujejo zobozdravniki, ki se v svoji praksi ukvarjajo z implantologijo. V implantologiji se vedno večji pomen namenja protetični oskrbi vsadkov ter oblikovanju pri-implantatnih mehkih tkiv, kar pomembno prispeva k dolgoročnemu uspehu implantata. Pacienti postajajo vedno bolj zahtevni pri zamenjavi manjkajočega zoba z vsadkom ali obnovi zoba zlasti na estetskem in funkcionalnem področju. Trenutni trend se tako premika od zgolj obnavljanja izgubljene funkcije do popolne obnove, s katero želimo doseči naravni izgled restavracij na implantatih. 

Za izpolnitev visokih pričakovanj  je zelo pomembno, da se implantologije lotimo celostno in z vizijo. To pomeni, da je postavitev vsadka vodena na način, da omogočimo ali ustvarimo zadostno količino prostora za protetične komponente - protetično vodena implantologija (prosthetic driven implantology). Vendar je gingivalna arhitektura, imenovana rdeča estetika, eden od pomembnih dejavnikov za popoln uspeh pri obnovah na implantatih.

V implantologiji je eden ključnih izzivov oz. problemov kako poleg bele doseči dobre rezultate tudi pri rdeči estetiki (tissue is an issue) in videz naravnih restavracij. Za uspešno premagovanje omenjenega izziva je zelo pomembno, da je poleg pravilne protetične postavitve implantata, protetična komponenta ustrezno oblikovana, manipulacija mehkih tkiv pa temu prilagojena. Na takšen način omogočimo optimalno podporo, stabilizacijo in oblikovanje periimplantantnih mehkih tkiv - protetično vodeno upravljanje z mehkimi tkivi (prosthetic driven soft tissue management). Oba pojma sta ključna za doseganje izhodnih profilov naravne oblike in velikosti ter naraven videz restavracij na implantatih. Poleg tega pripomoreta k dolgoročni uspešnosti in stabilnosti kosti v področju vrata implantata (marginal bone loss MBL).

Vsebina delavnice:
• 9:00-9:30 -Protetično vodena implantologija kako protetično pravilno postaviti implantat in omogočiti zadostno količino prostora za vzpostavitev biološke širine
• 9:30-10:00 - Protetično upravljanje z mehkimi tkivi - predstavitev koncepta
• 10:00-10:15 - Augmentacija mehkih tkiv, tehnike za odvzem vezivnotkivnih transplantatov
• 10:15-10:30 - Odmor
• 10:30-11:45 - Predstavitev primerov : 
• Estetska regija
• Prezervacija alveole
• Več-fazna procedura (two-stage)
 • Eno-fazna procedura (one- stage)
• Imediatna implantacija

• Izbira materiala za izdelavo končnih nadomestkov

• 11:45-11:55 - Mladi pacienti in implantati; rešitve
• 11:55-12:05 - Zob vs. implantat ( protetično upravljanje z mehkimi tkivi - koncept)
• 12:05-12:30 - Diskusija, vprašanja

• 12:30-14:00 -Kosilo

• 14.00 -17.00 - Praktična delavnica
• Postavitev implantata na modelu
• Oblikovanje individualnega celitvenega opornika
• Manipulacija z mehkimi tkivi, augmenativne tehnike - vaje na svinjskih glavah


Predavanje na delavnici bo potekalo interaktivno, kar pomeni, da bodo tečajniki lahko med predavanjem postavljali vprašanja. V razpravi lahko tečajniki postavijo tudi vprašanja, ki jih mučijo iz njihove prakse, čeprav se bo tehnika razlikovala od tehnike predstavljene s strani predavatelja. Namen je, da se tudi njihova tehnika iz prakse izpopolni in problem v praksi odpravi. Tečajniki lahko v razparavi postavijo tudi širša vprašanja iz področja protetike, implantoprotetike in implantologije.

Matej Kuliš kratka predstavitev:
Študij stomatologije je zaključil na Stomatološki fakulteti Univerze v Zagrebu. Leta 2015 je pričel s specializacijo iz stomatološke protetike na Univerzitetni kliniki v Zagrebu, KBC Zagreb ter leta 2018 pridobil naziv specialista stomatološke protetike. Pri kliničnem delu se ukvarja predvsem z implantologijo, implantoprotetiko, rekonstrukcijo obrabljenih zob, ter sodobnimi načeli predprotetične priprave in preparacij zob. Velik povdarek daje na protetično upravljanje z mehkimi tkivi, ki je tudi glavna tema njegovih predavanj in delavnic. Sodeluje kot mnenjski vodja z mednarodnimi podjetji 3M ESPE, Bego implant systems, VPI Innovato Cervico. Je avtor in soavtor nekaj strokovnih člankov. Vodi in predava na delavnicah in kongresih iz protetike in implantoprotetike po Sloveniji in tujini. Klinično delo opravlja v zasebni ambulanti v Ljubljani.


Prijavite se po e-pošti:
info@dental-medical.si
po telefonu:
01 200 98 55
ili popunjavanjem obrasca.

IZPOLNITE OBRAZEC

Če se želite prijaviti na tečaj, lahko to storite tako, da izpolnite obrazec.

  Obrazec za prijavo:

Podobne objave
Symposium Mallorca - 2023 Symposium Mallorca - 2023
Aligners, Brackets or Both? Mallorca 8-9 Septembre 2023

Digital Orthodontics, Facebookdontics, Cartoondontics…  It is difficult to navigate the current orthodontic landscape, distinguishing between what is true innovation in the patient's best interest and what is simply hype, commercial interest or KOL ego.

Join zour colleagues for two days, in a spectacular setting, featuring both a fantastic social and educational program, with leading experts in digital orthodontics, aligner treatment and conventional orthodontic treatment. GC guarantees no speaker will try to “sell” you during the presentations.
Ivoclar predstavlja zbor "Competence in Digital Dentistry" Ivoclar predstavlja zbor "Competence in Digital Dentistry"
Ivoclar vas vabi na dogodek "Competence in Digital Dentistry“, največji simpozij zobozdravnikov in zobotehnikov v regiji, ki bo 12. novembra v BELEXPOCENTAR DOO v Beogradu.

Dogodek bo tvoril triado predavanj strokovnjakov v živo in obravnave pacientov na odru, delovnih tokov in inovacij. Imeli boste tudi možnost osebnega pogovora s strokovnjaki Ivoclar. Zvečer bo After Party, kjer se boste imeli priložnost povezati z drugimi mednarodnimi kolegi.
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.