Študija primera Dr Tamás Kovács-a:Funkcionalno-estetska rehabilitacija

1754
Študija primera Dr Tamás Kovács-a:Funkcionalno-estetska rehabilitacija


Študija primera: Funkcionalno - estetska rehabilitacija s kombinacijo različnih keramičkih materialov in tehnik brušenja

Pacientka (50): Pacientka je prišla predvsem zaradi estetskih, pa tudi funkcionalnih razlogov, subgingivalne frakture 24 zoba in predhodno ekstrahiranih zob v transkaninem področju.

Želje in cilji: naraven in lep, širok nasmeh. Brez videza umetnih zob, čeprav je pacientka izbrala barvo za interkanino področje A1 in transkanino področje A2.

Planiranje: vsaka faza dela je planirana s tehniko DSD (digital smile design), s full contour estetskim wax up – om in začasne prevleke, ki posnemajo končno obliko protetičnega izdelka.

Materiali in metode: spodnja fronta zob (33-43) je preparirana s horizontalno tehniko za izdelavo IPS e.max Press (MT BL4 ingot - Ivoclar Vivadent) cut - back vinirja. Vsi ostali zobje so pripravljeni z Vertikalno tehniko in tako pripravljeni za cirkonijsko (Ceramill ZI A1 - AmannGirrbach) kronico in most (15-24). Za fasetiranje je bil uprabljen Creation ZI CT.

Cementiranje: nadgradnje iz cirkonija so pred cementiranjem v ordinaciji pripravljene z Ivoclean - om (Ivoclar Vivadent), prav tako venirji. Sledilo je jedkanje 5% HF kislino (Ivoclar Vivadent) 20 sekund, odstranjen s 35% H3PO4 (Ultraetch - Ultradent), v času najmanj 30 sekund. Potem so natančno sprani in posušeni ter aplicirani MonoBond Plus (Ivoclar Vivadent) v času 60 sekund. Keramične luskice so bile cementirane s kompozitom, zaglajenim pod kotom 55 sto-pinj (Micerium Enamel HFO UD1), adhezivnim protokolom (Clearfil SE Bond - Kuraray), ob koferdamski izolaciji (Nictone Hard). Cirkonijske nadgradnje pa s smolo ojačanim GJC - om (GC FujiCem2).

Zaključek: natančno planirana terapija in popolna predanost delu v vseh fazah stomatološkega in zobnoprotetičnega dela. Takšen odnos do dela vodi do nasmejanega in zadovoljnega pacientovega nasmeha ter občutka zadovoljstva in sreče vseh vključenih v rehabilitacijo.

Opomba: vsi materiali navedeni v članku so izbrani izključno glede na naše izkušnje v ordinaciji in laboratoriju in niso povezane s promocijo materiala.

Podobne objave

Ivoclar case study - Michael R. Sesemann, DDS

Ivoclar case study - Michael R. Sesemann, DDS

Učinkovitost in dolgotrajna stabilnost rezultata sta pomembni zahtevi, ki ju morajo izpolniti direktni postopki izdelave kompozitnih zalivk. V tem kontekstu je ključ do uspeha sistem dobro koordiniranih materialov.

1645
Ultimativna moč za brezkovinsko keramiko

Ultimativna moč za brezkovinsko keramiko

RelyX™ Ultimate Adhesive Resin Cement je inovativni dual-vezujoč cement proizvajalca 3M™ ESPE™, ki so ga razvili za zadovoljitev specifičnih potreb cementiranja brezkovinske keramike.

1601

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.