Univerzalna in prilagodljiva konica - Recirproc Blue

1297
Univerzalna in prilagodljiva konica - Recirproc Blue

V stalnem prizadevanju po izboljšavah je podjetje VDW razvilo postopek toplotne obdelave, ki povečuje prožnost zlitine nikelj-titan (NiTi). VDW je pet let po uvedbi sistema RECIPROC® leta 2016 predstavil RECIPROC® blue - univerzalno in prilagodljivo konico za večino primerov pri zdravljenju zobnih korenin. Konice RECIPROC blue so izdelane iz nikelj-titana (NiTi). Obdelane so toplotno na inovativen način, kar spreminja njihovo molekularno strukturo in pomeni večjo odpornost na ciklično utrujenost, jim daje dodatno prožnost ter značilno modro barvo. Izdelki družine Reciproc (RECIPROC in RECIPROC blue) pomenijo  največji uspeh v zgodovini podjetja VDW, saj je bilo do danes prodanih več kot 22 milijonov konic, s čimer je podjetje VDW eno od vodilnih na svetovnem trgu zdravljenja z recipročnimi napravami. Od uvedbe na tržišče pa do danes je več kot 400 raziskav in znanstvenih objav z vsega sveta potrdilo prednosti izdelkov družine Reciproc.

Enostavno

  • Konice RECIPROC blue so zasnovane tako, da zadostuje uporaba ene za celoten poseg priprave  koreninskega kanala. Koreninski kanal se torej v celoti pripravi z uporabo ene konice z recipročnim delovanjem  - in sicer v večini primerov brez ustvarjanja drsne poti.
  • Poučevanje in učenje priprave koreninskega kanala s konicami RECIPROC blue je enostavno – v primerjavi z enosmerno vrtečimi se sistemi NiTi je tako verjetnost napak pri pripravi kanala manjša.
  • Izbira konice je prav tako zelo enostavna. Izberite člana družine Reciproc, ki najbolj ustreza vašemu primeru.

Učinkovito

  • S svojo posebno obliko, ki v prečnem prerezu ponazarja črko S, konica napreduje gladko in reže učinkovito. Konica napreduje brez potiskanja, tako da se dentin obremenjuje v najmanjši možni meri.
  • Čas priprave koreninskega kanala se skrajša. Tako ostane več časa za razkuževanje in več ozdravljenih pacientov.
  • Za zagotavljanje stalnega učinkovitega rezanja, se ena konica uporabi le za en poseg.

Varno

  • Edinstveno recipročno vrtenje pod posebnimi vrtilnimi koti in z nadzorovanimi pospeševanji in zaviranji pomeni zmanjšanje ciklične utrujenosti in tveganja zloma konice.
  • Konice RECIPROC blue so za enkratno uporabo in dostavljene v sterilni embalaži, kar zmanjšuje tveganje navzkrižne kontaminacije.

  • Enkratna uporabnost preprečuje pretirano uporabo in izrabo konic.

Prilagodljivo

  • Zaradi toplotno obdelane zlitine NiTi napredujejo konice v koreninskem kanalu gladko.
  • Konico je mogoče predhodno upogniti, da je z njo lažje vstopiti v koreninski kanal.
  • Toplotna obdelava, ki daje konicam njihovo razpoznavno barvo, zagotavlja tudi boljše sledenje naravnemu poteku koreninskega kanala.
  • Prožnost, ki jo konica dosega zaradi toplotne obdelave, zagotavlja boljše centriranja v kanalu in zmanjšuje njegove spremembe.
STEP BY STEP NAVODILA
Navodila za uporabo RECIPROC blue (v angleščini) lahko prenesete, če izpolnite spodnji obrazec:

  Obrazec:

Podobne objave

Vaš dostop do pametnega zdravljenja zobnih korenin se začne tukaj!

Vaš dostop do pametnega zdravljenja zobnih korenin se začne tukaj!

Moderno zdravljenje zobnih korenin uporablja pristope, ki s pomočjo naprav bistveno zvišujejo kakovost zdravljenja. Manjše število in krajši časi posegov ne samo olajšajo delo zobozdravniku, pač pa podaljšujejo učinke zdravljenja tudi za paciente.

2032
VDW.GOLD RECIPROC – Zdravljenje zobnih korenin z zaznavanjem koreninskega dna

VDW.GOLD RECIPROC – Zdravljenje zobnih korenin z zaznavanjem koreninskega dna

Vse-v-enem: VDW.GOLD®RECIPROC® je naprava za pripravo koreninskih kanalov, ki jo odlikujeta tako velika moč motorja kot natančnost pri določanju dolžine kanalov. Ponuja obsežno knjižnico konic vseh vodilnih sistemov priprave koreninskih kanalov v...

2886
Izvedite več o prilagodljivosti Hyflex EDM

Izvedite več o prilagodljivosti Hyflex EDM

HyFlex EDM je 5. generacija pilic za koreninske kanale. Zaradi inovativnega postopka izdelave z uporabo EDM (Electric Discharge Machining) imajo te pilice povsem nove lastnosti. Površina teh novih NiTi pilic ima edinstvene lastnosti, so bolj...

574

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.