SPOZNAJTE Anaxdent - Q&A s predavateljem Carlos Baurier Salvansa

1166
SPOZNAJTE Anaxdent - Q&A s predavateljem Carlos Baurier Salvansa

V sodelovanju z mladim inovativnim podjetjem Anaxtdent, s sedežem podjetja v Stuttgartu, smo junija 2018 organizirali tečaj na temo: digitalno-analogne tehnologije, all-on-four in all-on-six.



 

Prednost tehnologije je v prihranku časa. Anaxdent kompoziti se lahko nananšajo na vse vrste all-on-four struktur, CoCr, titan, cirkon, PEEK, PEKK materialov, iz katerih so narejene konstrukcije.

Tečaj je bil zelo zanimiv, saj je demonstrator Anaxtdenta Carlosa Baurier Salvansa zelo nazorno in zanimivo, inspirativno podajal informacije.

Podjetje Anaxtdent je ustanovil zobotehnik Andreas Kopitz-a, ki je osem let delal v laboratoriju Villija Gelera in sodeloval pri razvoju Creation keramike. Poslovna pot ga je potem vodila preko Amann Girrbacha v ustanovitev podjetja, ki proizvaja visoko-kvalitetne materiale za zobotehniko.

Izjemno pomemben in zanimiv je bil prikaz tehnike, kako lahko digitalno tehnologijo vlkjučimo v tehnologijo/tehniko dela, ki jo sami že obvladamo. Christian Coatchman je sodeloval pri razvoju te tehnologije in celotnega protokola dela, v katerega se vključi smile design. Namen smile designa je predstaviti pacientu v 3D prikazu, končni videz izdelka v njegovih ustih.

Na enak način se s superponiranjem .stl datotek lahko vnese 3D sken glave, okluzija, 3D CT in intraoralni sken za kompleten digitalno voden postopek. Prednost digitalne tehnike je v popolni kontroli končne oblike protetičnega dela, katerega planiramo izključno digitalno. Po končni izdelavi 3D prikaza, digitalnem planiranju, lahko izdelamo v kombinaciji digitalno/manualno končni izdelek, kjer pride v ospredje znanje in spretnost zobnega tehnika.

 

Za Vas smo opravili razgovor s Carlos Baurier Salvansa.
 

DM: Nam lahko za začetek poveste, kako ste prišli do AnaxDenta?

Carlos: To je vprašanje, ki ima lahko zelo obsežen odgovor.
Več je stvari, ki so me motivirale, da sem zašel v ta spektakularen projekt, Anaxdent GmbH.
Seveda vemo, da obstaja več proizvajalcev zobozdravstvenih izdelkov, ki imajo dober sloves in imajo tudi kvalitetne izdelke. Sam sem šel skozi tri zelo velika podjetja, vendar je to kar delam sedaj nekaj čisto novega.
Pri tem je nekaj zelo jasno, da sta okolje in povratne informacije kjer se razvija in dela zelo pomembne. Imeti dobre informacije, izkušnje kot vodja in biti kot oseba dinamične ga karakterja, podobnega mojemu, je res fantastično kombinacija. Vsak dan se trudimo najti najboljše za naše stranke in izboljšati naš izdelek tako kot to narekujejo današnji digitalni tokovi, v katere smo trenutno ujeti.
Na kratko, zakaj najdemo v Anaxdent-u najkvalitetnejše produkte in združljuvost materialov s tkivi, ki ga načrtuje naša ekipa in proizvaja podjetja. Naša prednost je v dobri mreži med različni strokovnjaki in uporabniki, v svetu estetike in zobozdravstva. Pri čemer je vedno v ospredju dober izdelk, in vodja le tisti, ki koordinira in skrbi za dosego cilja.
Danes se počutim varnega in še vedno aktivnega, z veliko projekti ter razvojem, za kar se lahko zahvalim Mr. Kopiet. Osebi, ki verjame vame več kot 10 let.

 

DM: Povejte nam nekaj o podjetju AnaxDent?

Carlos: Anaxdent GmbH je mlado podjetje, staro 20 let.
Podjetje vodijo in spremljajo odlični strokovnjaki iz različnih področij in z različnimi referencami.
Izdelek z visoko zmogljivostjo oziroma odličnimi mehanskimi lastnostmi.
Je podjetje, v katerem ima vsakdo, ki dela, velike izzive in projekte. Kot sem povedal že prej, njegov lastnik, nam zaupa in daje veliko svobode vsakemu izmed nas, da doseže svoje cilje, da dosežemo najboljše za nas in podejtje. To veliko govori o gospodu Kopietzu.
Podjetje, v katerem niste številka, temveč preprosto podvrženi edinstveni vlogi, ko se ljudem dovoljuje, da dajo najboljše od sebe.
Posledično vsak dan delate, pridobivate energijo za več in več stvari, in ponuja se zaposlenim možnost tečajev, dogodkov, kongresov, zabav itd.
Pred tremi leti, ko sem delal v drugem podjetju, mi je žena rekla eno soboto: “Carlos, tega se ne zavedaš, ampak v zadnjih mesecih si postal hudo temperamenten in zagrenjen, nisi več to kar si bil.«
To me je spodbudilo, da sem začel iskat izziv, kateremu sem zdaj popolnoma predan.
Anaxdent je v lasti g. Kopietza, toda on je naredil, kot da je podjetje naše in da delamo, kot da smo eno. Ko občutite podjetje v katerim delate, je to kot da ste doma in da se kljub temu, da imamo včasih težave in razočaranja, borimo zanj z vso močjo.

 

DM: Kakšno je vaše mnenje o materialih AnaxDent v primerjavi z materiali konkurentov?

Carlos: Obstaja veliko podjetij z dobrimi izdelki, obstajajo tudi drugi, ki nas poskušajo kopi- rati z materiali slabe kakovosti in škodljivimi za ljudi.
Jasno je, da ima Anaxdent, kot sem rekel prej, odličen izdelek z zelo visoko zmogljivostjo in vrhunsko kakovostjo, ki ima vse certifikate kakovosti in kontrole, ki obstajajo v Evropski skupnosti.
Vedno se lahko prepričati, o izdelku. Vsak izdelek podjetja ima v svojih katalogih tako klinične kot tehnične opise, kot tudi različne fotografije odličnih strokovnjakov. To je za nas ponos, ki nas opredeljuje kot eno od podjetij z visoko kvaliteto produkta.
Drug razlog je, da zaznavamo na trgih, da so tehnike, ki smo jih izumili mi, kopirane od podjetij na nizki ravni kot tudi na velikem multinacionalnem področju, kar daje veliko misliti.

 

DM: Katere so prednosti predstavljene tehnike?

Carlos: Na tečaju smo predstavili vbrizgavanje (injiciranje), čeprav imamo različne tehnike.
Kar želimo je, da je stranka razen dela z našimi izdelki, tudi prepričana, kako to storiti sama. Pri čemer pa ni potrebno, da bi bili za naše tehnike dela mojstri! Pomembno je samo, da ste organizirani in da poznate delovne protokole. Vzgajali smo in izobraževali številne strokovnjake. Preseneča nas ko vidimo, da ljudje, ki nimajo niti osnovnega znanja, lahko opravijo tečaj na visoki tehnološki ravni in estetiki, kot je voskanje ali digitalno oblikovanje. Že samo dajanje dodatkov in barvil je nekaj, kar v kratkem času in z željo lahko naredite brezhiben končni izdelek.
Na enak način delamo na izboljšanju tehnik in napredovanju iz dneva v dan, tako da našim strankam nudimo orodja za izboljšanje njihove kakovosti in prihranka na času. Anaxdent je poznan v procesu digitalizacije in 3Dtiskanja v Svetu. Nismo več nacionalni, ampak smo podjetje z odličnim poznavanjem trgov in tako lahko dobro opravljamo svoje delo.
Ponavljam, da to ni delo enega ali dveh oseb! To je delo združene ekipe z dobrimi temelji. Povratne informacije oziroma pretok informacij ter povezanost med nami je zelo dobra, kar pomeni, da se zaposleni ne bojijo povedati svojih idej. G. Kopietz je tisti, ki je vspostavil ta način sobivanja v podjetju!

DM: Koliko časa prihrani predstavljena tehnika?

Carlos: Z nekaj prakse in z organizacijo dela, lahko opravimo do 5 dnevnih rehabilitacij. Vse je odvisno od organiziranosti ekipe. Iz tega sledi: S tehniko vbrizgavanja, lahko prihranimo veliko časa!
Ne vem ali bo ta primer dovolj dober, a prikrazuje realno stanje: pravkar sem prišel s poti kjer smo demostrirali to tehnologijo in v enem dnevu izdelali kar štiri izdelke od začetka konca, v rednem delovnem času! Organizacija je pomemben del v laboratoriju, prav tako sistematičnost in točno določene vloge posameznikov v laboratoriju, ki morejo bit izurjene v svojem delu in razumeti postopke, materiale.
Prodajna cena izdelka je dobra, njegova kakovost je ekstremno dobra,njegova trajnost skozi čas pa je zaradi odličnih uporabnih lastnosti nudi zadovoljstvo uporabnikom v njihovem vsakodnevnem življenju, pa tudi klinično in tehnično, se je odlično izkazal.
Računati morate, da je keramika v ospredju in da sploh nismo proti njej (sam sem jo prodajal 14 let), vendar popolna restavracija trajala cel dan.To zahteva veliko več rok in ur dela.

DM: Kaj menite o tečaju v Stuttgartu?

Carlos: Nekaj mesecev je minilo, mislim, da je bilo super, spomnim se tudi zelo odprtih in zelo vedoželjnih ljudi. Običajno bi moral to vprašanje zastaviti jaz, saj sem bil inštruktor, vendar upam, da so bili vsi srečni in zadovoljni ter da so odšli domov z novimi izzivi in znanji.
Naše izkušnje so vedno dobre! Po enem tednu dela v različnih laboratorijih in predstavitvah številnim ljudem, mislim, da je končna povratna informacija tisto, kar kaže srečo ali zavračanje tehnikov.
Prepričan sem, da je bilo dobro, saj smo veliko govorili o poteku in izdelkih in ko vas slušatelji toliko sprašujejo pomeni, da obstaja interes, ki nas pomirja ter nam daje zadovoljstvo ter moč za delo v prihodnje.

 

 

 

Podobne objave

anaxGUM priročnik, by Christian Coachmann

anaxGUM priročnik, by Christian Coachmann

anaxGUM v barvi tkiva se uporablja za estetske rekonstrukcije delov gingive. anaxGUM – enostaven povratek k naravnemu videzu dlesni.

1493
Ekskluzivni partner zaupanja - Cendres+Métaux

Ekskluzivni partner zaupanja - Cendres+Métaux

Stranke Cendres + Métaux že več kot 100 let zaupajo v sposobnost tega podjetja in jim tako pomagajo, da z izjemno natančnostjo spreminjajo dragocene materiale v visoko kakovostne izdelke. Ta kombinacija izkušenj in inovacij je rezultat uspešnih...

1701

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.