SMART FLOW - PAMETNI POTEK DELA

846
SMART FLOW - PAMETNI POTEK DELA

POPOLNOMA DIGITALIZIRANI POSTOPKI DELA Z IZDELKI ENEGA PROIZVAJALCA ZA ORTODONTSKE ORDINACIJE IN LABORATORIJE.


SAMO PRI SCHEU-DENTAL!

Odgovor je naš “paket orodij”, ki združuje preverjene postopke pri pametnem poteku dela. Predstavljamo vam SMART FLOW – popolna ponudba za neprekinjen digitalni potek dela – z izdelki enega proizvajalca. Po opravljenem optičnem  branju ponujamo celovito paleto izdelkov za vsak korak, od digitalnega premikanja zob, 3D tiska do zdravljenja pacienta. Tako nastane neprekinjeno zaporedje postopkov, ki je prilagojeno ortodontskim ordinacijam in laboratorijem:

Proces je zasnovan tako, da lahko uporabnik vstopi v SMART FLOW kadarkoli in prejme ustrezen izdelek in storitve, vse od  istega proizvajalca.


KORAK 1 – NAČRTOVANJE

Programska oprema OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0 omogoča načrtovanje, premikanje zob in nadzor pri zdravljenju z opornicami.

 

  • obdelava skupin podatkov
  • kefalometrična analiza
  • virtualna segmentacija zob
  • premikanje/prikazi (set-ups), ki temeljijo na filozofiji CA®, uporabljeni v programu
  • priprava in izvoz podatkov za tisk
  • izdelava 3D poročil
  • neposreden izvoz podatkov v programsko opremo Asiga Composer

 

Podatki optičnega branja modela ali ustne votline se iz uporabljene programske opreme preko vmesnika VDDS uvozijo v programsko opremo OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0. Pri tem je potrebno biti pozoren, da se uporabljajo le zavarovani  podatki STL.

V naslednjem koraku OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0 samodejno popravi uvožene podatke in jih pripravi za nadaljnjo obdelavo. Pred prikazi premikov je potrebno odčitane modele čeljusti zgladiti in pritrditi na podlago. Program samodejno nadzira premikanje zob med prikazom, pri čemer ga vodi in nadzira filozofija zdravljenja CA® CLEAR ALIGNER po dr. Pablu Echarriju. Nadzor nad procesom zdravljenja in ustvarjanje učinkov skozi vse korake zdravljenja ostajata v vaših rokah.

Programska oprema OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0 obstaja v klinični in laboratorijski različici z licenco za do pet delovnih mest, vključno z enodnevnim usposabljanjem za uporabo programa.


KORAK 2 – TISKANJE

Prednosti 3D tiskalnika Asiga MAX™ so jasne:

  • majhen, tih in hiter: 2 uri v plasteh po 100μm pri navpični poravnavi z uporabo smole IMPRIMO® LC Model
  • enostavna poravnava z-osi
  • potrjeno uporaben s številnimi materiali
  • SPS®: sistem pametnega pozicioniranja za natančne izide tiskanja

Za tisk modelov s 3D tiskalnikom so potrebni podatki oblike STL. Ti se ustvarijo s samo par kliki v izvoznem modulu programa OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0 in ta jih jih lahko tudi posreduje 3D tiskalniku Asiga MAX™.

Programska oprema tiskalnika Asiga Composer prenese uvožene podatke modela na izdelovalno ploščo. Pri izvedbi podatkov v tiskane izdelke in izdelavi podpornih elementov za povečanje stabilnosti izdelka deluje Asiga Composer kot program za gnezdenje (nesting).  Datotek STL s to programsko opremo ni mogoče obdelovati, t.j. popravljati ali spreminjati.

Ko so vsi predmeti poravnani, se izbere material za tisk, za modele npr. IMPRIMO® LC Model. Zadnji korak pred začetkom tiskanja je določitev debeline slojev. Z uporabo funkcije prikaza razreza je predmet razstavljen na sloje in izračuna se čas osvetljevanja materiala.

Lastnosti materiala se shranijo v programu in zagotavljajo, da smole polimerizirajo skladno z debelino slojev. Po zaključku  izdelave je izdelke potrebno odstraniti z delovne plošče, jih očistiti s propanolom in stablizirati v pečici z lučjo valovne dolžine 385 nm, ki uporablja tudi zaščitni plin. Zdaj se modeli lahko uporabijo za vakuumsko formanje.


KORAK 3 – VAKUUMSKO FORMANJE

Ko gre za vakuumsko formanje (pressure moulding) v ordinacijah in laboratorijih, sta BIOSTAR® in MINISTAR S® napravi z največjo učinkovitostjo:

  • delovno temperaturo dosežeta v samo eni sekundi
  • imata optični čitalnik kod za enostavne nastavitve procesov
  • patentiran termostatični nadzor gretja
  • pregleden zaslon
  • slišni in vidni signali za uporabnika
  • ergonomski zbiralnik granulata
  • odvečni granulat se vrne v zbiralnik in se lahko ponovno uporabi
  • delovni tlak naprave MINISTAR S®: 4 bari
  • delovni tlak naprave BIOSTAR®: 6 barov, podatkovna baza za odčitane kode, navodila za uporabo in prikaz z videi

Napravi za vakuumsko formanje BIOSTAR® in MINISTAR S® sta vključeni v proces neprekinjenega digitalnega poteka dela. Zagotavljata izredno natančne izide delovanja. Sodobni različici sta opremljeni z optičnim branjem kod in patentiranim nadzorom gretja. Knjižnica BIOSTAR® je dostopna preko zaslona velikega formata in vas vodi skozi vsak delovni korak.

Da bi dobili digitalni prikaz (set-up), se natisnjen model (zobni lok) postopoma toplotno forma (thermoforming) s folijo CA® v različnih debelinah (mehko - soft, srednje - medium, trdo - hard). Pomembno je, da je pred prvim vakuumskim formanjem s folijo CA® model pokrit s folijo ISOFOLAN®. Točen postopek lahko najdete v knjižnici BIOSTAR®.


KORAK 4 – ZDRAVLJENJE

Glede na potrebe zdravljenja pacientov so na izbiro različni izdelki:

  • CA® CLEAR ALIGNER: Nevidno in nežno premikanje zob
  • INDIVIDUA®: Natančen posredni vezni sistem
  • MEMOTAIN®: Opornica za vzdrževanje trenutne lege zob

 

 

 

Digitalni potek dela se konča, kjer se je začel - na zobozdravstvenem stolu. Glede na trenutno stanje zdravljenja se uporabijo različne naprave. Prva izbira za nevidno in nežno popravljanje slabe lege zob je CA® CLEAR ALIGNER s svojim sistemom 3 sponk.

INDIVIDUA®, prenosna maska za posredni vezni sistem, je najbolj primerna za hitro in enostavno nastavljanje opornice.

Opornica narejena iz Nitinola®, MEMOTAIN® zagotavlja, da se po zdravljenju ohrani in stabilizira dosežena poravnava zob. Izdelava pod nadzorom računalnika zagotavlja veliko natančnost prileganja individualno poravnanim zobem pacienta.

Podobne objave

DOWNLOAD NOW: Thermoforming Workshop - Scheu Dental

DOWNLOAD NOW: Thermoforming Workshop - Scheu Dental

On Friday, June 25th, 2021, a webinar called "Thermoforming Workshop" was held by lecturer André Büscher from Scheu Dental. There was an overview of SCHEU equipment MINISTAR and BIOSTAR and some accessories (Power Point); an...

2699
Ugodna digitalna izdelava se je začela z Asigo

Ugodna digitalna izdelava se je začela z Asigo

Tehnologija DLP in izredno enostavna uporaba delata tiskalnik Asiga MAX™ hiter, natančen in učinkovit. Tiskalnik ima vgrajen na dotik občutljiv zaslon LCD, ki prikazuje tako informacije o predmetu v izdelavi kot tudi služi upravljanju tiskalnika....

1135
Naprava za samodejno toplotno formanje BIOSTAR®

Naprava za samodejno toplotno formanje BIOSTAR®

Vsestranska naprava za vse primere vakuumskega formanja (pressure moulding) v zobozdravstvu in ortodontologiji. Opremljena s tehnologijo optičnega branja kod in 6,0 barov delovnega tlaka ter redukcijskim ventilom na napravi. Edinstven infrardeči...

1197

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.