SMART DENTIN GRINDER uporablja sklenino za izdelavo avtolognih vsadkov

2488
SMART DENTIN GRINDER uporablja sklenino za izdelavo avtolognih vsadkov

Z novo, revolucionarno napravo SMART DENTIN GRINDER ameriškega proizvajalca KometaBio postajajo ekstrahirani zobje ponovno uporabni. Naprava uporablja vašo sklenino za izdelavo avtolognih vsadkov vrhunske kakovosti, ki se uporabljajo za dopolnitev poškodovanih kosti.
 

 
Lahko sklenino uporabljamo za ponovno uporabo?

Odgovor je – da! Sklenina je po kemijski in biološki zgradbi zelo podobna kosti. Sestavljena je 70% iz hidroksiapatita, 20% iz kolagena in 10% iz vode. Je avtologna, vsebuje iste proteine in imunske odzive kot kost in zato neverjetne osteogene lastnosti (hitro povezovanje s kostjo). Posledica teh lastnosti je, da dopolnjena kost hitreje zaraste in je pripravljena za polno uporabo celo dva krat hitreje kot  vsadki umetne kosti. Sklenina torej pospeši obnovo kosti in preprečuje preveliko resorpcijo vsadka.

Lastnosti:

 • znatno skrajša čas zaraščanja
 • dolgoročno ohranja višino in širino kostnega grebena
 • zagotavlja izvrstno estetiko in kakovost dlesni
 • gostejša od alogenega vsadka
 • preprečuje zaplete, kot je zavračanje vsadka
 • varen postopek, ki se raziskuje že tri desetletja in daje odlične rezultate


DVODELNA ZGRADBA KOSTNIH DOPOLNITEV

Najboljši rezultati za aktivno kostno tkivo se trenutno zagotavljajo z dvofaznim postopkom zgradbe kostnih dopolnitev, namreč z dopolnitvijo kosti s skleninastim presadkom in sekundarno nadomestno resorpcijo.

 • Ko se sveže odstranjen zob v obliki delcev vrne v svoje ležišče, začne kosteneti (ankiloza).
 • Avtologni vsadek velja za ZLATI standard.
 • Zgradba zoba in kosti je v bistvu enaka. Material za vsadek pridobljen iz skenine je gost in čvrst ter bogat s BMP-jem in ostalimi dejavniki rasti.

 

Kako poteka pridobivanje avtolognega vsadka?

 • odstranitev zoba, čiščenje in sterilizacija
 • mletje zoba v napravi SMART DENTIN GRINDER, ki traja samo  3 sekunde
 • ponovna sterilizacija kostnega presadka s tekočino Dentin Cleanser in spiranje v tekočini PBS
 • uporaba na kosti


Tako pridobljen material se lahko uporablja s PRF-om, krvjo, membrano in drugimi materiali za tekšne vrste aplikacij.

Iz enega zoba se lahko pridobi tudi do trojna prostornina zoba, običajno iz sekalca 1ml in iz kočnikov in ličnikov 3-4 ml.

Uporabljajo se izključno zobje, ki niso imeli zdravljenih korenin. Kompozitne ali amalgamske zalive se morajo pred mletjem očistiti z zoba, prav tako vse ostale površinske nečistoče.

Za vse dodatne informacije se obrnite na Dental Medical: številko +386-1 200 9855 ali nam pišite na info@dental-medical.si

 

Podobne objave

Sistem za implantologijo Chiropro L - Povečajte svoja pričakovanja

Sistem za implantologijo Chiropro L - Povečajte svoja pričakovanja

S prednastavljenimi načini delovanja in poenostavljenim upravljanjem je Chiropro L popoln sodelavec za vsadne in zobozdravstvene posege. Vsebuje nastavitve za 8 vsadnih sistemov, ki so na tržišču najpogostejši.

1529
Smart Dentin Grinder-autologni material za popolne rezultate

Smart Dentin Grinder-autologni material za popolne rezultate

Ne zavržite ekstrahiranih zob – material pridobljen iz zoba pacienta, nam omogoča hitre in enostavne rešitve, za vsakega pacienta posebaj. Uporabite najkvalitetnejši autologni materiali in ponudite pacientu optimelne rezultate z...

1464
PRIKAZI PRIMEROV - Smart Dentin Grinder

PRIKAZI PRIMEROV - Smart Dentin Grinder

Ne zavrzite izvlečenih zob. Uporabite jih kot najkvalitetnejše avtologne grafte, da pacientu zagotovite maksimalne estetske rezultate. Smart Dentin Grinder ponuja enostaven in učinkovit način pridobivanja avtogenega graft materiala za najboljše...

420

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.