Smart Dentin Grinder-autologni material za popolne rezultate

1490
Smart Dentin Grinder-autologni material za popolne rezultate

Ne zavržite ekstrahiranih zob – material pridobljen iz zoba pacienta, nam omogoča hitre in enostavne rešitve, za vsakega pacienta posebaj.
Uporabite najkvalitetnejši autologni materiali in ponudite pacientu optimelne rezultate z uporabo lasnega tkiva.


Smart Dentin Grinder nam omogoča pridobivanje autolognega materiala na enostaven, hiter in varen način.


Kako poteka pridobivanje avtolognega vsadka?

  • odstranitev zoba, čiščenje in sterilizacija
  • mletje zoba v napravi SMART DENTIN GRINDER, ki traja samo 3 sekunde
  • ponovna sterilizacija kostnega presadka s tekočino Dentin Cleanser in spiranje v tekočini PBS
  • uporaba na kosti

Protokol

1. Očistite ekstrahiran zob

Tungsten-karbidnim svedrom odstranite karies in materiale/nečistoče, ki so ostali v kanalih, kavitetah ter na površini zoba. Na koncu mora ostati le čist material zoba.

2. Osušite ekstrahiran zob

Z zrakom temeljito osušite zob. Z dobro osušitvijo zoba, dosežete bolj kvaliteten končen material/granulat, ki nastane po mletju.

3. Zob vstavite v posodo za mletje, ki je del aparata “Smart Dentin Grinder”

Namestite posodo za mletje na Smart Dentin Grinder. Malo puščico na posodici za mletje postavite v isto pozicijo, oziroma nasproti, kot je puščica na aparatu. Zavrtite posodico za mletje v nasprotno smer kot se pomika kazalec na uri, in s tem boste pritrdili posodico za mletje na aparat. Ko je posodica pritrjena, se puščica LOCK na posodici za mletje nahaja desno od puščice na aparatu.

4. Mletje, shranjevanje in ločevanje zobnega tkiva

Vključite Smart Dentin Grinder. Postaviti očiščeno zobno tkivo za mletje v posodico zraven nožka. Zaprite posodico in jo zavrtite v nasprotni smeri od urinige kazalca. Pritisnite na gumb GRIND in prižge se lučka v gumbu. Pritisnete gumb UP in/ali DOWN tolikokrat, kolikor časa želite da dela mlinček. Priporočen čas mletja je 3 sekunde. Pritisnite gumb SORT in prižge se lučka v gumbu. Pritisnete gumb UP in/ali DOWN tolikokrat, kolikor časa je potrebno za sortiranje.  Priiporočen čas sortiranja je 20 sekund. Pritisnite gumb  START in začne se mletje. V kolikor ostanejo večji delčki v posodici za mletje, ponovno stisnite gumb START, da se ponovi postopek mletja 3 sekunde in sortiranja granulate 20 sekund. Preverite, da je posoda za mletje prazna.

5. Odstranitev granulate iz zgornjega in spodnjega zalogovnika

Izvlecite zgornji zalogovnik, v katerem so shranjeni delci mletja, velikosti med 300 in 1200 mikronov. V kolikor ocenite, da količina materiala v posodici, ne bo zadovoljila vaših potreb po materialu, lahko dodate material iz spodnjega zalogovnika. Delci iz spodnjega zalogovnika, so velikosti od 300 mikronov in manj in jih koristimo izključno kot dodatek meterialu iz zgornjega zalogovnika.

6. Namakanje v tekočini Dentin Cleanser (rdeč zamašek)

Stresite material iz zgornjega zalogovnika v priloženo posodico. Dodajte Dentin Cleanser (steklenička z RDEČIM pokrovčkom) enakomerno prelijte po granulatu. Tekočina mora v celoti prekriti granulat. S pokrovčkom dobro zaprite tekočino, v smeri urinega kazalca. Pustite granulat v tekočini 5 minut, pri sobni temperaturi. Preveč tekočine popivnajte z bombažno tkanino/gazo. 

7. Spiranje v PBS tekočini (zelen zamašek)

Ulijte tekočino z zelenim zamaškom,PBS tekočino, v posodico, približno do polovice. Previdno pretresite (priporočljivo je premešati s čistim pripomočkom). Presežek PBS tekočine popivnajte z bombažno tkanino/gazo. Ponovite postopek. Po drugi ponovitvi, je material primeren za uporabo.

8. Aplicirati na kost

Vlažen, očiščen dentinski granulat, apliciramo pacinetu darovalcu na željeno področje, po enakem postopku, kot bi to delali s katerim koli drugim materialom, za takšne aplikacije.

Za vse dodatne informacije, se obrnite na podjetje Dental Medical.

Podobne objave

SMART DENTIN GRINDER uporablja sklenino za izdelavo avtolognih vsadkov

SMART DENTIN GRINDER uporablja sklenino za izdelavo avtolognih vsadkov

Z novo, revolucionarno napravo SMART DENTIN GRINDER ameriškega proizvajalca KometaBio postajajo ekstrahirani zobje ponovno uporabni. Naprava uporablja vašo sklenino za izdelavo avtolognih vsadkov vrhunske kakovosti.

2515
PRIKAZI PRIMEROV - Smart Dentin Grinder

PRIKAZI PRIMEROV - Smart Dentin Grinder

Ne zavrzite izvlečenih zob. Uporabite jih kot najkvalitetnejše avtologne grafte, da pacientu zagotovite maksimalne estetske rezultate. Smart Dentin Grinder ponuja enostaven in učinkovit način pridobivanja avtogenega graft materiala za najboljše...

465

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.