Razbijanje mitov o Thermosens protezah: Intervju z Milanom Radonićem

252
Razbijanje mitov o Thermosens protezah: Intervju z Milanom Radonićem

Pogovor z Milanom Radonićem, priznanim strokovnjakom za izdelavo protez, osvetljuje pomen in podrobnosti dela z materialom ThermoSens. V tem intervjuju Radonić deli svoje profesionalne izkušnje, razbija predsodke in izpostavlja ključne prednosti, ki jih ThermoSens nudi tako pacientom kot zobozdravnikom. Obravnavajoč praktične vidike uporabe, vzdrževanja in možnosti, ki jih Thermosens proteze nudijo, njegove besede ponujajo globok vpogled v tehnično in praktično plat te tehnologije, poudarjajoč njen pomen v sodobni zobozdravstveni praksi.

DM: S katerimi predsodki se najpogosteje srečujete pri izdelavi protez v Thermoject napravi?
"
Milan Radonić:"Najpogostejši predsodki, s katerimi se srečujem pri delu s ThermoSensom, so primerjave ThermoSensa z nekaterimi fleksibilnimi sistemi, ki so se pojavili prej na trgu in se niso izkazali za sprejemljive ne za pacienta ne za zobozdravnike."

DM: Katere so ključne prednosti ThermoSensa?
Milan Radonić:""Ključne prednosti ThermoSensa so, da se pacienti zelo hitro navadijo nanje, te proteze so izjemno odporne in vzdržljive, če so izdelane po navodilih in v originalni napravi. Pomembno je, da se lahko opravijo vse možne popravke in podloge, za razliko od nekaterih drugih sistemov, kjer to ni možno."

DM: Ali lahko osebe, alergične na akrilatne proteze, uporabljajo ThermoSens Vertex proteze?
Milan Radonić:""ThermoSens proteze spadajo med protetične nadomestke, ki ne morejo povzročiti alergijske reakcije pri pacientih, kar omogoča osebam z alergijo na akrilate, da jih uporabljajo brez tveganja za alergijo."

DM: Ali so proteze izdelane iz ThermoSensa fleksibilne?
"
Milan Radonić:"ThermoSens proteze spadajo med fleksibilne proteze, vendar njihova fleksibilnost ni prevelika; kot rad rečem, "So fleksibilne točno kolikor morajo biti". Po drugi strani pa imajo tudi svojo trdnost, tako da se brez težav lahko izdelujejo tudi totalne proteze."

DM: Kako se vzdržujejo proteze izdelane v Thermoject napravi?
Milan Radonić: "Proteze ThermoSens se najbolje in najlažje vzdržujejo tako, da se po jedi operejo z detergentom za posodo, ki protezo razmasti in odstrani vsako umazanijo."

DM: Ali proteze izdelane iz ThermoSensa zbirajo vonjave in ali se obarvajo?
Milan Radonić: "Te proteze zaradi svoje posebne gostote materiala težje sprejemajo vonjave, in barva, ki se lahko pojavi na protezi, ostane na njeni površini in ne prodre v njeno globino ter se lahko enostavno odstrani s poliranjem."

DM: Za katere indikacije je namenjen ThermoSens, oziroma za katere vrste nadomestkov?
Milan Radonić: "Za ThermoSens proteze praktično ne obstaja kontraindikacija; absolutno se lahko izdelujejo vse vrste protez, tako delne kot totalne."

DM: Kakšne so razlike med kaljenjem (akrilatne proteze) in injiciranjem (ThermoSens proteze)?
Milan Radonić: "Razlika med kaljenjem in injiciranjem ThermoSens protez in akrilatnih protez je velika, začenši od tega, da so kalupi za ThermoSens načeloma vijačni in da je injiciranje teh protez iz kartuš z raztopljenim materialom pod velikim pritiskom, kjer polimerizacija kot pri akrilatih ni potrebna."

DM: Ali je mogoče na ThermoSens protezah izvajati popravila?
Milan Radonić: "Na ThermoSens protezah je mogoče izvesti vsako popravilo, bodisi zlome bodisi dodatke zob in kljukic. Možno je izvesti tudi podlaganje, kar je najpomembnejše, vse se opravi z materialom ThermoSens."

DM: Kako se pacienti navadijo na te proteze?
Milan Radonić: "Pacienti se zelo hitro navadijo na ThermoSens proteze. Zaradi materiala, iz katerega so izdelane, ki se po predaji proteze še dodatno prilagodi v ustih, je posledično veliko manj draženja. Zobozdravniki se strinjajo, da imajo, ko delajo s ThermoSens protezami, veliko manj obiskov pacientov zaradi korekcij."

Podobne objave

Renfert aparati

Renfert aparati

Twister Evolution - naprava, ki ne pozna kompromisa - Intuitivno programiranje ter enostavno vzdrževanje in rokovanje naredijo, da je naprava prijeten partner pri delu, tako v laboratoriju kot tudi v ordinaciji. Zaradi velike hitrosti motorja...

2433
Spoznajte prednosti Vertex™ ThermoSens

Spoznajte prednosti Vertex™ ThermoSens

Vertex ThermoSens je inovativen, praktično nelomljiv material za izdelavo togih zobnih protez. Ne vsebuje monomerov. Primeren je za polne in delne proteze ter krone in mostičke in ponuja številne prednosti. Trdnost, estetika in...

851
Vertex ThermoSens snemni zobni nadomestki prihodnosti

Vertex ThermoSens snemni zobni nadomestki prihodnosti

Vertex ThermoSens snemni zobni nadomestki so zadnja generacija prožnih nadomestkov, ki se pojavlja na tržišču.

3019

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.