Priprava. Klik. Fokus: Enostaven dostop in jasna vidnost mesta zdravljenja

420
Priprava. Klik. Fokus: Enostaven dostop in jasna vidnost mesta zdravljenja

Učinkovita retrakcija ustnic in lic od zob je izjemno zaželena med zobozdravstvenimi posegi. Odkrijte, kako lahko nadzirate vlago. Učinkovita retrakcija ustnic in lic od zob je izjemno zaželena med zobozdravstvenimi posegi. Pri postopkih lepljenja na primer jasna vidnost zoba ničvredna. Poleg tega je treba ustrezno izolirati območje zdravljenja, da ostane prosto pred krvjo in slino. Odkrijte, kako vam lahko OptraGate učinkovito pomaga nadzorovati vlago ter vam omogoči neoviran pogled v ustno votlino, da se lahko osredotočite na podrobnosti.

Kljub temu da je bila tehnika lepljenja bistveno poenostavljena skozi leta, še vedno prinaša nekaj izzivov, ki pa so v rutinski klinični praksi enostavni za premagovanje. Eno izmed njih je tveganje kontaminacije površin zob med postopkom lepljenja. Dobro znano je, da imata kri in slina negativen učinek na adhezivno vez. Zato standardna praksa zahteva ustrezno izolacijo operativnega območja med postopkom lepljenja. Pri izbiri primerne tehnike izolacije je treba upoštevati nekaj osnovnih dejavnikov:

      Sodelovanje pacienta
   
  Lokacija in dostopnost mesta zdravljenja
   
  Adhezivni sistem (frezanje in spiranje, samolepilni)
   
  Enostavno in primerno ravnanje
   
  Največja učinkovitost v klinični praksi

Vate, DryTips, izsesovalniki sline, ogledala, matrice, absorbcijske blazinice: To so le nekateri materiali in instrumenti, uporabljeni med postopkom. Ker je ustna votlina majhna, se lahko precej zaplete s temi pomožnimi materiali, kar oteži kliniku jasen pogled na operativno mesto in enostavno dosego le-tega. To stanje težko označimo kot učinkovito. Vendar pa je na voljo alternativna rešitev.

Posebne naprave, ki enostavno in nežno retrahe ustnice in lica (npr. OptraGate), prav tako izboljšajo vidnost mesta zdravljenja in ga učinkovito izolirajo pred vlago.

Izolacija kot temelj za močno vez

Splošno sprejeto je, da je ustrezna izolacija zoba/zob nujna za uspešno lepljenje. Pri izbiri primerne metode izolacije je glavni cilj zagotoviti, da preprečuje kontaminacijo s krvjo in/ali slino. Pogosto se postavitev gumijaste ustne pregrade opisuje kot najučinkovitejša tehnika. Vendar pa v številnih primerih ni mogoče ali je preveč časovno potratno in zapleteno delo z zobozdravniško gumo. Relativna izolacija ponuja odlično alternativo, če je primerna za adhezivni sistem in operativno območje vprašanja.

Nujno je preprečiti tveganje za kontaminacijo (krv/slina) med postopki lepljenja.

Relativna izolacija nudi priročen način za vzpostavitev suhega delovnega polja pri delu s samolepilnimi lepilnimi sistemi, kot je na primer Adhese Universal, pri postavitvi vsekeramičnih restavracij.

Izoliraj. Poveži. Naprej. Relativna izolacija olajšana

OptraGate vam omogoča hitro in enostavno izolacijo delovnega polja. Ustni in lica retractor izboljšata dostopnost in vidnost območja postopka. Naprava enakomerno retrahe ustnice in lica ter zagotavlja učinkovit nadzor nad vlago.

Naj gre za nameščanje neposrednih kompozitnih smolnih zalivk ali posrednih keramičnih restavracij – OptraGate pomaga vzpostaviti idealne delovne pogoje, da se zagotovi dolgoročen klinični uspeh adhezivne vezi.

OptraGate in Adhese Universal učinkovito delujeta skupaj. Samolepilno lepilo je na voljo v inovativni obliki VivaPen z gibljivo konico. Pero omogoča hitro nanašanje lepila v ustih v nadzorovanih količinah. OptraGate omogoča dostop do vseh delov ust, tudi tistih, ki jih je težko doseči, tako da je mogoče zobe hitro pripraviti. Naprava omogoča tesno spremljanje mesta zdravljenja za slino, ki jo je mogoče izsesati, ko je potrebno. To dodatno zmanjšuje tveganje za kontaminacijo med postopkom lepljenja.


OptraGate - Easy Placement of OptraGate from Ivoclar on Vimeo.

Vsestranska uporaba v klinični praksi

Retraktor ustnic in lica OptraGate se lahko uporablja v kliničnih situacijah, ki presegajo postavitev restavracij: na primer pri intraoralnem optičnem skeniranju, preventivnih ukrepih, otroški zobozdravstvu, ortodonciji in zobozdravniški fotografiji. OptraGate vam omogoča razkrivanje mesta zdravljenja, ne da bi povzročili nelagodje pacienta. Ker naprava učinkovito retrakta ustnice in lica z območja zdravljenja, ogledala niso potrebna za ta namen. Pacienti OptraGate dojemajo kot veliko bolj udobno v primerjavi z drugimi izolacijskimi napravami. Poleg tega retractor ustnic in lica pacientom pomaga ohranjati široko odprta usta med zobozdravstvenim posegom. Vse vrste gibov čeljusti so mogoče medtem ko je naprava na mestu zaradi njene tridimenzionalne elastičnosti. Posledično lahko OptraGate ostane na mestu skozi celoten postopek. Poleg tega so ustnice popolnoma prekrite in zaščitene.

OptraGate bo znatno optimiziral vaš klinični delovni tok. Retraktor ustnic in lica bo nedvomno postal neizogiben del vašega lepilnega arzenala, saj ponuja priročno in udobno relativno izolacijo za vse vključene.

Podobne objave

OptraGate ExtraSoft in OptraGate Junior

OptraGate ExtraSoft in OptraGate Junior

OptraGate je dodaten pomočnik, ki omogoča enostavno, učinkovito in udobno razširitev delovnega področja.

1854
OptraGate

OptraGate

OptraGate enakomerno in nežno razmakne ustnice in lica, s čimer omogoča učinkovito izpostavitev območja posega. Mehak, prilegajoč se material se prilagaja gibanju ust, obenem pa je udoben za uporabo, npr. med preverjanjem okluzije ali rentgenskim...

1942
Učinkovit pristop k restavriranju mlečnih zob

Učinkovit pristop k restavriranju mlečnih zob

Tekoči debeloslojni (bulk) kompozitni materiali se uporabljajo za nadomestitev dentina v kavitetah I. in II. razreda. Odlikujejo ga preprosta implementacija, visoka učinkovitost in odlični estetski rezultati.

1793

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.