Pokličite nas:
+386-1 200 9855
Preprečite bolečine: Zdravniški stol – sedlo Bambach ohranja vaš hrbet zdrav!

Preprečite bolečine: Zdravniški stol – sedlo Bambach ohranja vaš hrbet zdrav!

Preprečite bolečine: Zdravniški stol – sedlo Bambach ohranja vaš hrbet zdrav!
Preprečite bolečine: Zdravniški stol – sedlo Bambach ohranja vaš hrbet zdrav!
0 1947

KAKO JE NASTAL ZDRAVNIŠKI STOL BAMBACH?


Idejo za Bambach, prvi terapevtski stol svoje vrste na svetu, je Mary Gale dobila pri jahanju konj. Mary Gale (rojena Bambach), avstralska delovna terapevtka in dolgoletna jahalka, se je čudila, zakaj ljudje, ki ne morejo sedeti na stolu brez naslonjala, lahko brez naslona sedijo v konjskem sedlu. Prav tako je opazila, da jahalci, ki so trpeli za bolečinami v hrbtu, teh niso čutili pri sedenju v sedlu. Bila je prepričana, da je sedlo, v katerem se lahko hrbtenica vrne s svojo naravno obliko "S", veliko bolj zdravo sedišče od običajnih stolov.

Po dolgih letih raziskovanja in po številnih prototipih je prišla do končne oblike stola Bambach Saddle; prvič ga je predstavila leta 1988 na Svetovnem kongresu zdravnikov medicine dela v Pekingu. Od takrat prinaša stol - sedlo Bambach olajšanje in zaščito ljudem po vsem svetu. Analize so pokazale, da položaj sedenja na stolu Bambach, skupaj z dinamičnimi prilagoditvami položaja, ki so potrebne za ohranjanje ravnotežja, oponaša zdrav položaj sedenja na konju in blaži napetost v hrbtu!

Mary Gale je dokazala, da stol Bambach nudi naraven položaj sedenja, ki na hrbet deluje blagodejno. Trtica se nagiba malo naprej, boki pa so pod kotom 45° in v nevtralnem položaju. Ohranja se naravna oblika ledvenega dela hrbtenice in tako je zmanjšan pritisk na diske. Rezultat je popolnoma uravnotežen in udoben položaj, ki brez naprezanja podpira hrbtne mišice. Hrbet, vrat in ramena ostajajo sproščeni in izboljša se krvni obtok v nogah. Skratka, stol - sedlo Bambach nudi uporabniku najboljše ravnotežje in mobilnost v stabilnem, zravnanem položaju.

Je edini stol, za katerega je znanstveno dokazano, da pomaga sedeti udobno, naravno, zravnano in stabilno in preprečuje težave z držo telesa, vključno z bolečinami v spodnjem delu hrbta in išijasom! Izbirate lahko tako obliko sedla kot tudi barvo, višino, vrsto kolesc, naslon za roko ali hrbet... Ustvarite svoj idealni zdravniški stol Bambach!

 

Stol Bambach prinaša številne prednosti:

 • optimalen, uravnotežen položaj hrbtenice
 • idealna drža telesa med sedenjem
 • minimalna napetost mišic
 • preprečevanje bolečin v vratu in z njimi povezanih glavobolov
 • stimuliranje pravilnega obtoka krvi

Patentirana zaščitena ergonomska oblika:

 • Prilagodljiv nagib
 • Prilagodljiva višina
 • Naslon za roko
 • Pnevmatično dvigalo
 • (Blažilec s pnevmatičnim mehanizmom za dviganje in spuščanje)
 • Velikost (S–L)

 

ZAKAJ IZBRATI BAMBACH?


NAREJEN PO MERI
Bambach je prilagojen posebej vašim potrebam.
Stol oblečemo ročno z materialom, ki ste ga izbrali vi in vključuje tudi možnost kirurške plastike za medicinske potrebe. Z ali brez naslona je pravi stol za katerokoli okolje ali namen.

5 LET JAMSTVA
Jamstvo v trajanju 5 let.

ORIGINALNA OBLIKA
Bambach je originalni stol - sedlo, ki ga je oblikovala avstralska delovna terapevtka pred več kot 30 leti. Bil je prvi stol svoje vrste na svetu in strokovnjaki se strinjajo, da je še danes najboljši stol za kakovostno sedenje.

Podobne objave
Predstavitev: Zobotehnični laboratorij Nejc Hudolin Predstavitev: Zobotehnični laboratorij Nejc Hudolin
Začetki zobotehničnega laboratorija Hudolin segajo v maj leta 1996, ko se je Darko odločil za samostojno pot po sedemnajstih letih dela v državnem laboratoriju v Žireh in Škofji Loki.
SCHEU DENTAL – O NAS SCHEU DENTAL – O NAS
Leta 1926 je podjetnik in zobozdravnik Rudolf Scheu položil temelje za podjetje SCHEU-DENTAL. Ponosni smo na skoraj 100-letno zgodovino podjetja, “narejenega v Nemčiji”. Kot družinsko podjetje, ki ga vodi že 3 generacija, razvijamo zobozdravstvene izdelke in storitve, ki jih zaznamuje najvišja možna mera natančnosti. Skrb za podrobnosti nam je omogočila vodilni položaj na tržišču vakuumskega formanja, medicine spanja in 3D tiska in tako smo ključni igralci pri oblikovanju globalne prihodnosti zobozdravstvene tehnologije. Ti dosežki so nam po vsem svetu prinesli zaupanje v naše inovativne ideje za nove izdelke. Naša glavna prioriteta je ostala ista: da odlično usposobljena in visoko motivirana ekipa vsak dan zagotavlja najvišjo kakovost.  SCHEU-DENTAL je pred nekaj leti kupil podjetje Smile-Dental in tako pridobil še enega ortodontskega strokovnjaka v svojo mrežo kot tudi strokovnjaka za CAD/CAM v preobleki podjetja CA DIGITAL.
Deli
Objave
Napišite komentar
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium Sagemax SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO WASSERMANN Yamahachi
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.