Preprečite bolečine: Zdravniški stol – sedlo Bambach ohranja vaš hrbet zdrav!

3988
Preprečite bolečine: Zdravniški stol – sedlo Bambach ohranja vaš hrbet zdrav!

KAKO JE NASTAL ZDRAVNIŠKI STOL BAMBACH?


Idejo za Bambach, prvi terapevtski stol svoje vrste na svetu, je Mary Gale dobila pri jahanju konj. Mary Gale (rojena Bambach), avstralska delovna terapevtka in dolgoletna jahalka, se je čudila, zakaj ljudje, ki ne morejo sedeti na stolu brez naslonjala, lahko brez naslona sedijo v konjskem sedlu. Prav tako je opazila, da jahalci, ki so trpeli za bolečinami v hrbtu, teh niso čutili pri sedenju v sedlu. Bila je prepričana, da je sedlo, v katerem se lahko hrbtenica vrne s svojo naravno obliko "S", veliko bolj zdravo sedišče od običajnih stolov.

Po dolgih letih raziskovanja in po številnih prototipih je prišla do končne oblike stola Bambach Saddle; prvič ga je predstavila leta 1988 na Svetovnem kongresu zdravnikov medicine dela v Pekingu. Od takrat prinaša stol - sedlo Bambach olajšanje in zaščito ljudem po vsem svetu. Analize so pokazale, da položaj sedenja na stolu Bambach, skupaj z dinamičnimi prilagoditvami položaja, ki so potrebne za ohranjanje ravnotežja, oponaša zdrav položaj sedenja na konju in blaži napetost v hrbtu!

Mary Gale je dokazala, da stol Bambach nudi naraven položaj sedenja, ki na hrbet deluje blagodejno. Trtica se nagiba malo naprej, boki pa so pod kotom 45° in v nevtralnem položaju. Ohranja se naravna oblika ledvenega dela hrbtenice in tako je zmanjšan pritisk na diske. Rezultat je popolnoma uravnotežen in udoben položaj, ki brez naprezanja podpira hrbtne mišice. Hrbet, vrat in ramena ostajajo sproščeni in izboljša se krvni obtok v nogah. Skratka, stol - sedlo Bambach nudi uporabniku najboljše ravnotežje in mobilnost v stabilnem, zravnanem položaju.

Je edini stol, za katerega je znanstveno dokazano, da pomaga sedeti udobno, naravno, zravnano in stabilno in preprečuje težave z držo telesa, vključno z bolečinami v spodnjem delu hrbta in išijasom! Izbirate lahko tako obliko sedla kot tudi barvo, višino, vrsto kolesc, naslon za roko ali hrbet... Ustvarite svoj idealni zdravniški stol Bambach!

 

Stol Bambach prinaša številne prednosti:

  • optimalen, uravnotežen položaj hrbtenice
  • idealna drža telesa med sedenjem
  • minimalna napetost mišic
  • preprečevanje bolečin v vratu in z njimi povezanih glavobolov
  • stimuliranje pravilnega obtoka krvi

Patentirana zaščitena ergonomska oblika:

  • Prilagodljiv nagib
  • Prilagodljiva višina
  • Naslon za roko
  • Pnevmatično dvigalo
  • (Blažilec s pnevmatičnim mehanizmom za dviganje in spuščanje)
  • Velikost (S–L)

 

ZAKAJ IZBRATI BAMBACH?


NAREJEN PO MERI
Bambach je prilagojen posebej vašim potrebam.
Stol oblečemo ročno z materialom, ki ste ga izbrali vi in vključuje tudi možnost kirurške plastike za medicinske potrebe. Z ali brez naslona je pravi stol za katerokoli okolje ali namen.

5 LET JAMSTVA
Jamstvo v trajanju 5 let.

ORIGINALNA OBLIKA
Bambach je originalni stol - sedlo, ki ga je oblikovala avstralska delovna terapevtka pred več kot 30 leti. Bil je prvi stol svoje vrste na svetu in strokovnjaki se strinjajo, da je še danes najboljši stol za kakovostno sedenje.

Podobne objave

Sredstva za zaščito - Hager&Werken

Sredstva za zaščito - Hager&Werken

Hager & Werken je znano podjetje zobozdravstvene opreme in storitev. Z dolgo tradicijo in veliko inovativnosti razvija izdelke in storitve najvišje kakovosti in je pri tem povsem osredotočeno na napredek zobozdravstva in zobozdravstvene...

1654
Miradent - profesionalno preprečevanje kariesa

Miradent - profesionalno preprečevanje kariesa

Mira-Clin® hap – Polirna pasta s hidroksiapatitom: Za profesionalno čiščenje in loščenje zob; Pomaga pri zdravljenju preobčutljivega zobnega vratu; Nežno odstranjuje razbarvane zobe in obloge, hkrati pa ustvarja zaščitni sloj na...

1925
USTNA HIGIENA PRI OTROCIH - dr. Željana Matošić

USTNA HIGIENA PRI OTROCIH - dr. Željana Matošić

Starše pogosto zanima, kdaj je potrebno začeti skrbeti z ustno higieno svojega otroka. Odgovor je zelo preprost. Otrokove zobe je potrebno začeti ščetkati, čim se pojavijo, kar je običajno okrog šestega meseca starosti, in to je naloga...

791

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.