Prednosti avtologne presaditve dentina

192
Prednosti avtologne presaditve dentina

Slika 1A-4B: 1A. (levo) Napaka v kosti pred ekstrakcijo. 1B. (desno) 3-letno spremljanje po presaditvi dentina

Uporaba pacientovih zob za osteoinduktivno kostno presaditev prinaša več pomembnih prednosti v primerjavi s tradicionalnimi metodami presaditve:

  1. Predvidljivost: Najpomembnejša prednost uporabe avtologne presaditve, kot so presaditve dentina, je izboljšana predvidljivost uspeha zdravljenja. Študije kažejo minimalno izgubo višine in širine po presaditvi z dentinom, pri čemer se ohranjajo horizontalne in vertikalne dimenzije blizu prvotni ravni.

  2. Biokompatibilnost: Ker presaditveni material izvira iz pacientovega telesa, je tveganje za imunsko zavrnitev in neželene reakcije znatno zmanjšano, kar spodbuja biokompatibilnost in pospešuje naravni proces celjenja mesta z minimalnim vnetjem.

  3. Zmanjšana obremenitev: Za razliko od avtologne kosti, ki zahteva sekundarno kirurško mesto za pridobivanje kosti, presaditve izpeljane iz zob odpravljajo potrebo po dodatnih invazivnih posegih, zmanjšujejo obremenitev mesta darovalca in nelagodje pacienta.

  4. Povečan regenerativni potencial: Vgrajene osteoinduktivne lastnosti presaditev, izpeljanih iz zob, olajšujejo naravni proces tvorbe kosti, kar vodi v robustno in funkcionalno regeneracijo kosti.

  5. Trajnost: Ponovna uporaba izvlečenih zob za kostno presaditev predstavlja trajnostni pristop, ki reciklira biološki material, ki bi sicer bil zavržen.

  6. Preprečevanje invaginacije mehkega tkiva: Avtologne dentinske presaditve kažejo zmanjšano tveganje za invaginacijo mehkega tkiva v mesto presaditve, kar potencialno odpravlja potrebo po zaščitnih membranah.

  7. Sprejemljivost pacientov: Pacienti, seznanjeni z avtologno uporabo njihovih lastnih izvlečenih zob, pogosto bolj ugodno gledajo na postopke presaditve, kar povečuje njihovo pripravljenost za izvedbo postopka.

  8. Stroškovna učinkovitost: Presaditve dentina ponujajo stroškovno učinkovito možnost presaditve, pri čemer en zob proizvede med 1cc-5cc presaditvenega materiala.


Prenesite celotno besedilo "Advances in alveolar bone regeneration: utilizing teeth for osseoinductive bone grafting"

Podobne objave

SMART DENTIN GRINDER uporablja sklenino za izdelavo avtolognih vsadkov

SMART DENTIN GRINDER uporablja sklenino za izdelavo avtolognih vsadkov

Z novo, revolucionarno napravo SMART DENTIN GRINDER ameriškega proizvajalca KometaBio postajajo ekstrahirani zobje ponovno uporabni. Naprava uporablja vašo sklenino za izdelavo avtolognih vsadkov vrhunske kakovosti.

2573
PRIKAZI PRIMEROV - Smart Dentin Grinder

PRIKAZI PRIMEROV - Smart Dentin Grinder

Ne zavrzite izvlečenih zob. Uporabite jih kot najkvalitetnejše avtologne grafte, da pacientu zagotovite maksimalne estetske rezultate. Smart Dentin Grinder ponuja enostaven in učinkovit način pridobivanja avtogenega graft materiala za najboljše...

531
Zakaj je DENTIN GRAFT super-graft?

Zakaj je DENTIN GRAFT super-graft?

Protokol SMART DENTIN GRINDER pretvori izvlečen zob v sterilno, izjemno bioaktivno kostno nadomestilo v 8 minutah od ekstrakcije. Avtologni presadek je zlati standard, saj telo takoj prepozna kot svojo biologijo, zato napreduje k zdravljenju...

180

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.