Popravljanje ortodontsko poškodovanih velikih sekalcev

1746
Popravljanje ortodontsko poškodovanih velikih sekalcev

Cilj tega posega je bil popraviti ortodontsko poškodovane velike sekalce. Z zobozdravnikom smo se odločili, da prevleke stabiliziramo s povezovanjem sekalcev spredaj.

Pri izdelavi voščenega modela smo ugotovili, da je eden od majhnih sekalcev ožji od drugega. Da bi povečali simetrijo velikih sekalcev in ohranili njuno naravno širino, smo se odločili ustvariti neposredno (»non-prep«) lusko na majhnem sekalcu. Ker nastavki zob niso bili razbarvani – čeprav je bila ustnična (labialna) ploskev podolgovata – smo potrebovali cirkonijev okvir, ki ohranja naravno barvo nastavkov. Poleg tega je primeren za tanke materiale, ki so bili potrebni zaradi pomanjkanja prostora ob zobu. Izdelali smo delno zmanjšan okvir iz Katane UTML. Tako smo imeli možnost uporabiti tanko plast keramike (Noritake CZR).

ATTILA KUN

1990–1994: Matura na Madžarskem
1994–1995: Izobrazba za obrtnika v arhitekturi na Madžarskem
1995–1997: Izobrazba za zobotehnika na Madžarskem
1997–2005: Zaposlen v zobnem laboratoriju v Nemčiji
2005–2010: Lastnik zobnega laboratorija na Madžarskem
2010–danes: Zobotehnik v zobnem laboratoriju Bellmann & Hannker, Huede
2013–danes: Kuraray Noritake Dental – mednarodni učitelj

Podobne objave

Odkrijte novo generacijo večslojnega cirkonija KATANA™ YML

Odkrijte novo generacijo večslojnega cirkonija KATANA™ YML

Zobni nadomestki velikih in zahtevnih oblik zahtevajo najvišjo trdnost in enovito estetiko z visoko prosojnostjo v griznem delu. Dolgo so se te lastnosti medsebojno izključevale, zdaj pa je temu konec. S trdo sredico in visoko prosojnimi plastmi...

653
Izbira ustrezne prosojnosti: cirkonij KATANA™ HT in LT

Izbira ustrezne prosojnosti: cirkonij KATANA™ HT in LT

Cirkonij KATANA™ ponuja dve enobarvni stopnji prosojnosti: HT (visoka prosojnost) in LT (nizka prosojnost). Ti sta še posebej primerni za plastenje porcelana! Izbira med različnima stopnjama prosojnosti, torej med HT in LT omogoča izdelavo...

664

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.