Ne samo kolut in ne samo multi... to je NexxZr T Multi!

1846
Ne samo kolut in ne samo multi... to je NexxZr T Multi!

NexxZr: T Multi (narejen v ZDA) je večplastni cirkonijev oksid najnovejše generacije (3Y-TZP cervikalno, 5Y-TZP incizalno). Od ostalih zobozdravstvenih materialov ga razlikuje kombinacija zelo visoke upogibne trdnosti (1170 MPa cervikalno, 630 MPa incizalno) ter tekočega prehoda barve in prosojnosti, kar  zagotavlja optimalne pogoje za izdelavo tako monolitnih kot anatomsko reduciranih prenov posameznega zoba ali mostičkov. Mehanske in optične lastnosti materiala se spreminjajo v tekočih prehodih od cervikalega do incizalega po posebej razvitem konceptu Multi. Visokokakovostni postopek izdelave tega materiala zagotavlja sintranje brez pritiskov in visoko natančnost prileganja tudi pri prenovah z dolgimi razponi.


Sagemax: NexxZr T Multi made in USA

Prednosti

  1. Tekoči prehodi barve in prosojnosti - Večnamenska estetika
  2. Visoka trdnost   - Velika raznolikost indikacij
  3. Visokokakovostni postopek izdelave  - Sintranje brez pritiskov in popačenja ter visoka natančnost prileganja

Kako je prenove v kolutu NexxZr T Multi potrebno postaviti?

Da bi odgovorili na to vprašanje, si moramo najprej podrobno ogledati zgradbo koluta. Kot je prikazano na naslednji sliki, ima disk NexxZr T Multi enoten incizalni del in prehodni del. Debelina incizalnega dela je 3 mm, prehodnega pa 4 mm. Dentinski del ima debelino 9 mm (pri debelini koluta 14 mm) in 13 mm (pri debelini koluta 20 mm). Rešitev z enotno debelino incizalnega in prehodnega dela olajša nameščanje prenov in omogoča enotne rezultate ne glede na debelino koluta. Splošno priporočilo pri nastavljanju je, da se incizalni rob prenove namesti približno 1 mm pod zgornjo ploskev koluta. Če je incizalni del preveč intenziven ali prevelik, lahko zanesljivo izdelavo zagotovite tako, da prenovo postavite globlje. Pri mostičkih je potrebno poskrbeti še, da so posebej močno obremenjeni deli nameščeni v območju dentina visoke trdnosti (1170 MPa). Naslednji prikaz (mostiček s štirimi enotami) ponazarja, da se med obremenitvijo pri žvečenju največji pritiski pojavijo na bazalnih interdentalnih mestih (rdeča/zelena območja). Zato je priporočljivo, da se ta območja pred nadaljnjo obdelavo (npr. barvanjem, premazom) zloščijo. S tem se zmanjšajo grobe napake na površini cirkonija in se še poveča njegova trdnost.

S katerimi izdelki lahko NexxZre T Multi obarvate in dodate zobne luske?

Načeloma se lahko uporabljajo vsi izdelki za keramično barvanje, ki so odobreni za cirkonij. Pri tem je pomembno, da je CTE keramike, uporabljene za luske, manjši od CTE cirkona. Tako mora biti CTE keramike lusk < 10,0 x 10°/K.

Nasveti in triki za NexxZr T Multi

Ali ste vedeli, da lahko s premazom v razpršilcu NexxZr Glaze Spray zelo enostavno in hitro do popolnosti premažete prenove NexxZr T Multi?
To je tako preprosto:

Slika 1. Prenove iz ZrO2 temeljito očistite in posušite
Slika 2. Namestite šobo za razprševanje na glavo za razprševanje
Slika 3. Razpršilnik intenzivno pretresajte približno 1 minuto
Slika 4. Premaz nanesite s kratkimi pršenji z razdalje približno 5 do 20 cm
Slika 5. Premaz nanesite enakomerno in tanko, površina cirkonija se mora rahlo svetiti
Slika 6. Nastavite peč za toplotno obdelavo
Slika 7. Postavite prenovo v peč in zaženite program obdelave
Slika 8. Zaključite prenovo iz ZrO2

In tukaj je rezultat:

IZPOLNITE OBRAZEC
↓ Brošuro lahko prenesete tako, da izpolnite obrazec ↓ 

  Obrazec za prenos brošure

Podobne objave

Primerjava izdelkov: NexxZre T Multi/ NexxZre+ Multi

Primerjava izdelkov: NexxZre T Multi/ NexxZre+ Multi

NexxZr: T Multi je večplastni cirkonijev oksid (3Y-TZP cervikalno, 5Y-TZP incizalno) zadnje generacije. Od ostalih zobozdravstvenih materialov ga razlikuje kombinacija zelo visoke upogibne trdnosti (1170 MPa cervikalno, 630 MPa incizalno) ter...

1053
Odlične študije, narejene z Nexxzr T Multi!

Odlične študije, narejene z Nexxzr T Multi!

Preberite te odlične študije, izdelane iz materialov Sagemax, ki so jih ustvarili zobotehniki iz vsega sveta, in poiščite navdih! Ivan Unfeter - zobotehnik, Srbija Andrea Dalla Costa - zobotehnik, Italija Mark Bultmann...

556

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.