Pokličite nas:
+386-1 200 9855
Enostaven primer za Cervico – Lepo, vsakdanje zobozdravstvo

Enostaven primer za Cervico – Lepo, vsakdanje zobozdravstvo

Enostaven primer za Cervico – Lepo, vsakdanje zobozdravstvo
Enostaven primer za Cervico – Lepo, vsakdanje zobozdravstvo
0 399

Ocena


Brezzobo mesto ocenite z okroglo ploščico Vodil Cervico, ki potrdi ustrezne mezijo-distalne vrednosti za namestitev vsadka.

Strokovni nasvet: Številka, ki je vtisnjena na ploščici, označuje njen premer v mm (npr.: #9 - 9 mm). Ta podatek vam omogoča, da izberete velikost vsadka, ki bo lahko varno vstavljen v brezzobo mesto, torej bo med vsadkom in sosednjim zobom 1,5 mm prostora (pravilo varnostnega območja).

Operacija


Okroglo ploščico, ki sede v brezzobo mesto in se pri tem rahlo dotika sosednjih zob (#9), zdaj uporabite kot vodilo za vrtanje v središče protetičnega prostora.

Bodite pozorni, da poravnate središčni, vtisnjen del ploščice z okluzalno črto sosednjih zob.

Strokovni nasvet: Izvedite ta korak brez umikanja dlesni tako, da uporabite sveder premera 2 mm ali manj.

Umaknite dlesen ali nadaljujte brez umikanja dlesni; v vrtino vstavite kirurški vtič Vodil Cervico, da z njim ocenite pravi nagib.

Na vtič položite anatomsko oblikovano ploščico Vodil Cervico, da z njo ocenite končno velikost in obliko začasne nadgradnje Cervico (healing abutment), ki bo ustrezala velikosti in obliki brezzobega mesta, vrtini in nagibu.

Strokovni nasvet: Uporabite lahko katerokoli od treh velikosti anatomsko oblikovane ploščice. Ploščica je namenjena določanju velikosti manjkajočega zoba in pomaga najti idealno velikost zobnega nadomestka (za zgornje kočnike je najbolj primerna anatomska ploščica m2 mali - m2s). Najprimernejša velikost anatomske ploščice je tista, ki zasede prostor v višini zobnega vratu bodočega nadomestka, kar se lahko določi v ustih s pomočjo sosednjih zob ali z diagnostičnim voščenim modelom.

Po zaključku vrtanja vstavite vsadek tako, da je ploska stran nadgradnje obrnjena bukalno. Nato nadaljujte z nameščanjem začasne nadgradnje m2S v vsadek.

Strokovni nasvet: Pri vstavljanju vsadka dosežete idealno lego nadgradnje tako, da eno izmed oznak na prenosniku iz kompleta vašega operacijskega orodja obrnete proti sredini bukalne strani.

Privijte začasno nadgradnjo Cervico in zašijte dlesen.

Strokovni nasvet: Ta korak se priporoča v primerih enostopenjskega zdravljenja; omogoča stabilno povezavo brez mikro premikov med začasno nadgradnjo in vsadkom, hkrati pa pacientu tudi omogoča, da med celjenjem skrbi za ustno higieno brez bojazni, da bi se začasna nadgradnja zrahljala.

Zaprite dostop do vijaka s sterilnim teflonskim trakom in kompozitno smolo.

Strokovni nasvet: Teflonski trak lahko namočite v antibakterijsko raztopino, kot je na primer gel blueM.

   

  

 

4 mesece po operaciji


Po štirih mesecih in po odstranitvi začasne nadgradnje Cervico se zdi mehko tkivo po obliki, kakovosti in količini idealno za začetek protetičnega dela.

Strokovni nasvet: Trajanje celjenja je odvisno od površine vsadka, kakovosti kosti in pacientove sprejemljivosti za celjenje.

 

Stopnja odtisa


Zamenjajte začasno nadgradnjo Cervico z dvojnikom z nastavkom za odtise Cervico.

Strokovni nasvet (po izbiri): Na nastavek za odtis dodajte majhno količino kompozitnega materiala, tako da sega čez prosti rob dlesni. Tako boste lahko izvedli odtisno tehniko 1FTP (stran 14).

Izdelajte delovni model; prilagoditev nastavka za odtis zagotavlja njegovo stabilno prileganje v odtisu.

Strokovni nasvet: Če boste uporabili odtisno tehniko 1FPT, vam bo prileganje kompozitnega materiala z odtisom omogočilo, da nastavek za odtis uporabljate tridimenzionalno.

Delovni model natančno prikazuje obliko mehkega tkiva. 

  

 

Izdelava zobne prevleke


Nadgradnja je bila izdelana iz cirkona in trajno pritrjena na osnovo iz titana. Zobna prevleka je bila izdelana iz litijevega disilikata.

 

Poskušanje zobne prevleke


V vsadek smo pritrdili titanovo osnovo z nadgradnjo iz cirkona in nanj zobni nadomestek iz litijevega disilikata. Izvedli smo oceno ustreznosti prileganja in estetike.

Izdelana zobna prevleka je bila pritrjena z vijakom in cementirana.

Strokovni nasvet: Zagotovite, da keramični del ne sega globoko v mehko tkivo; v “globoko področje” naj segata le titan in/ali cirkon.

 

 

Končni izdelek, zobni nadomestek, je narejen.


 

Mehko in trdo tkivo se 2 leti po namestitvi zdita stabilna.


 

IZPOLNITE OBRAZEC

Če vas zanimajo navodila za uporabo kompleta Cervico Premium, jih lahko prevzamete kot dokument PDF, če izpolnite obrazec.

  Obrazec za prevzem dokumenta:

Podobne objave
Vodila Cervico za natančno, enostavno in hitro intraoralno določanje velikosti in oblike Vodila Cervico za natančno, enostavno in hitro intraoralno določanje velikosti in oblike
Vodila Cervico so za večkratno uporabo, čiščenje v avtoklavu in imajo več funkcij, ki se uporabljajo pri natančnem, enostavnem in hitrem intraoralnem določanju velikosti in oblike začasne nadgradnje, ki ustreza pacinetovim potrebam. Orodje lahko dodatno uporabimo za: oceno zobnega vratu na mestu vsadka/zobnega nadomestka; označevanje ali začetek osteotomije vsadka; ocena razpoložljivega mezio-distalnega prostora in posredno razmerje do ustrezne velikosti vsadka; ocena razpoložljivega inter-okluzalnega prostora.
Študije primerov – Kako uporabljati Sistem Cervico podjetja VPI, da popolnoma izkoristite vse možnosti? Študije primerov – Kako uporabljati Sistem Cervico podjetja VPI, da popolnoma izkoristite vse možnosti?
Sistem Cervico podjetja VPI je bil razvit in klinično testiran v zadnjih štirih letih in je ves čas potrjeval svojo varnost, natančnost in učinkovitost. Za najboljše rezultate priporočamo, da sledite postopkom klinične uporabe. Te postopke smo testirali in izkazali so se kot najbolj učinkoviti. Hitrost, s katero lahko zdravnik v ustih izdela idealno začasno nadgradnjo, je izjemna in zaradi izrednih rezultatov se zdi estetika končnega nadomestka zelo enostavno dosegljiva.
Deli
Objave
Napišite komentar
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.