Pokličite nas:
+386-1 200 9855
Ekskluziven intervju s Hiroki Gotom!

Ekskluziven intervju s Hiroki Gotom!

Ekskluziven intervju s Hiroki Gotom!
Ekskluziven intervju s Hiroki Gotom!
0 405

Tečaj z velikim imenom dentalne tehnike, Hirokijem Gotom je načrtovan za 25. in 26. april to leto. S tem tečajem se bo začel Set tečajev za zobne tehnike v letu 2018 na katerem bodo vrhunski predavatelji pokazali, zakaj so najboljši v svojemu poklicu.

 

O šolanju, življenju v ZDA in prihodnosti dentalne industrije preberite več v kratkem intervjuju, katerega je dal za DM News.

DM: Kdaj in kje ste končali svoje šolanje in kakšni so bili vaši načrti po diplomi?

Hiroki Goto: Diplomiral sem na dvoletnem študijskem programu Šole dentalne tehnike (Dental Technician School) v Tokiu leta 1992. Po diplomi sem pričel svojo kariero v komercialnem dentalnem laboratoriju v Tokiu. Pet let po tem sem obiskoval podiplomski napredni program za delo v porcelanu. 

DM: Kakšne časti ste dosegli med dolgoročnim poslovanjem?

Hiroki Goto: Bil sem povabljen v Noritake tim inštruktorjev. Moji članki so bili prevedeni v angleščino, nemščino, italijanščino in mnoge druge jezike. Na številne tečaje po svetu sem bil povabljen kot predavatelj.

DM: Ste si predstavljali, da boste po diplomi tako uspešni?

Hiroki Goto: Nikoli.

DM: Na kakšen način se nenehno izpopolnjujete?

Hiroki Goto: Težko je odgovoriti na to vprašanje. Ker imam rad svoje delo, se ne rabim gnati naprej z besedami: »hej, ne izgubi motivacije!« Moj cilj je, da kot dentalni keramik vedno poskušam narediti naravni zob, kar je, seveda, nemogoče, kljub temu pa to še vedno poskušam sebi postaviti kot izziv. To je nekaj, kar me bo vedno motiviralo.

DM: Kaj je za vas pomembnejše: teorija ali praksa?

Hiroki Goto: Definitivno oboje. Ne morem ne enemu ne drugemu dati prioritete.

DM: Kaj vas razlikuje od ostalih predavateljev?

Hiroki Goto: Realnost. Delal sem v on-site laboratorijih približno 20 let, kar pomeni, da sem spoznal prvi pomen povratnih informacij zato, ker sem vsakodnevno delal s stomatologi in pacienti. Sporočilo mojih predavanj je v bistvu resnično dogajanje v »zaodrju« stomatologije.

DM: Ali obiskujete predavanja svojih kolegov? Ali lahko izpostavite tiste posameznike, ki so na vas pustili poseben vtis?

Hiroki Goto: Willi Geller, Naoki Aiba, Michel Magne, Pascal Magne, Naoki Hayashi, Luke Hasegawa, Naoto Yuasa, Alek Aronin.

DM: Ali vam je življenje v ZDA všeč in ali ste se strokovno izpopolnili tekom svojega bivanja tam?

Hiroki Goto: Kot dentalni tehnik dajem prednost življenju in delu v ZDA. Naučil sem se pomembnih stvari, ki so mi pripomogle k razumevanju, da dentalni tehnik ni zgolj izdelovalec zob, temveč je profesionalec, ki s svojo strokovnostjo pomaga pacientom pri doseganju boljšega estetičnega zadovoljstva in jih na tak način osrečuje. Takšen posel je velika odgovornost.

DM: Ali ste tehnik, ki rajši dela s pacienti ali dajete prednost tečajem?

Hiroki Goto: Preferiram delo s pacienti in stomatologi skozi celotno mojo kariero, v nasprotnem bi moje sporočilo izgubilo smisel.

DM: S koliko stomatologi sodelujete in koliko izdelkov lahko naredite v enemu mesecu?

Hiroki Goto: Delam s tremi protetitki. Pogosto me sprašujejo koliko izdelkov lahko naredim v enem mesecu. Na to vprašanje žal ne morem odgovoriti, saj poleg dela dentalnega tehnika opravljam tudi delo menedžerja; zatorej imam veliko nalog, ki znajo priti nenapovedano, kot so npr. konzultacije s pacientom, določanje nianse, preverjanje preparacije, preverjanje odtisa, fotografiranje, upravljanje z delovnim procesom… vse te stvari opravljam tekom mojega dela s porcelanom.

DM: Za na konec: kaj mislite, kakšna je prihodnost dentalne industrije?

Hiroki Goto: Zelo sem navdušen nad digitalizacijo dentalne tehnike. Veselim se evolucij. Tehnologija nam pomaga v izboljšanju naših življenj na številne načine. Nemogoče stvari postanejo mogoče. Po drugi strani pa moramo najti način, kako vključiti novejšo tehnologijo v že obstoječe metode dela.
To pomeni, da bodo v  prihodnosti preživeli trije tipi dentalnih tehnikov: bodisi tisti, ki so izrazito kreativni in talentirani za visoko zahtevne paciente, bodisi tehniki, ki zgolj dokončujejo primere, katere je izdelal stroj oz. tehniki, ki so izrazito vešči dela z računalnikom. Drugi bodo izločeni iz te industrije.

 

Podobne objave
DENTOM ZOBNI LABORATORIJ DENTOM ZOBNI LABORATORIJ
  Dentom zobni laboratorij je pričel svojo zgodbo pisati leta 2008, ko se je Aleš Tomšič odločil za samostojno pot. Želel je dokazati,...
TORNADO X - nova turbina podjetja Bien Air Dental TORNADO X - nova turbina podjetja Bien Air Dental
60 let znanja je skrivnost, zaradi katere Bien-Air danes ponuja izjemno zanesljive izdelke. Odkrijte vse znanje in pozornost do novih podrobnosti v novi turbini TORNADO X. Z 60-letnim strokovnim znanjem,Bien-Air ponuja in zagotavlja izjemno zanesljivost.
Delitev
Objave
Napišite komentar
3m
Amann girrbach
ANAXDENT
Argen
BEGO
Carl Martin
Cato
Coltene
Diadent
Dürr
EMS
Euronda
G&H
GC
GRAMM DENTAL
Hanel
Hereaus
Ivoclar ivodent
Jota
Kettenbach
Kuraray
MANFREDI
Mani
MGF
Microbrush
Miltex/Integra
MPF
Nordiska Dental
Noritake
OCC
ORANGEDENTAL
PREMIER
REITEL
Renfert
Roeko
Ruthinium
Shera
Ultradent
UNIDENT
UNIGLOVES
Valplast
VDW
Vertex
Yamahachi
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.