Pokličite nas:
+386-1 200 9855
DM Dental Studio

DM Dental Studio

DM Dental Studio
DM Dental Studio
0 582

DM Dental Studio je bil ustanovljen 1. januarja 2017 in se nahaja na Zgornjeavstrijskem, v mestu Gschwandt, nedaleč od znane turistične destinacije Gmuden.
 

Trenutno v laboratoriju delata lastnik MDT Darjan Majstorović in ADT Katarina Hutka. Glede na to, da se obseg dela pove- čuje, pričakujejo v prihodnje tudi morebitno povečanje števila zaposlenih. Opremljeni so z najmodernejšo tehnologijo našega časa ter z najkvalitetnejšimi materiali vodilnih podjetij na področju dentalne medicine, kate-ra s svojo kvaliteto in natančnostjo zadovoljujejo kriterije in so obenem dosegla visoke položaje na trgu. Največ se ukvarjajo z fiksno in mobilno protetiko, pri čemer poskušajo pridobiti karseda zadovoljnih pacientov, kar jim na koncu tudi uspeva. Poleg konstantnega izobraževanja DM Dental Studio poleg svoje strokovnosti, kvalitete in natančnosti ponuja še širok spekter storitev, kot so dela na implantatih, visoko-estetskih izdelkih s področja brezkovinske in kovinske keramike, inlaya/onlaya ter lusk (veneer), katere so vse bolj iskane na našem trgu. Poleg konstantnega izobraževanja se trudijo upoštevati evropsko kvaliteto dentalne medicine, pri čemer je pomembno izpostaviti, da so pridobili certifikat od Avstrijske delavske zbornice za vzdrževanje kvalitete evropskih in avstrijskih zobnih tehnikov. V sodelovanju z vrhunskimi stomatologi dobivajo možnost individualnega pristopa vsakemu pacientu zato, da bi v končni fazi skozi dobro komunikacijo in planiranje naredili kvaliteten izdelek in zadovoljnega pacienta. Prav tako posedujejo tudi foto studio, ki jim v veliki meri olajša delo s pacienti: od določanja barve preko planiranja izdelka, da bi lahko na koncu prikazali in dokumentirali stvarno situacijo od samega začetka!
 


 

DM: Kje in kdaj je bil ustanovljen vaš laboratorij?

Darjan: Laboratorij »DM Dental Studio« je bil ustanovljen 1. januarja 2017 na Zgornjeavstrij- skem z veliko truda in dela ter zaradi interesa in podpore stomatologov ter tistih, ki so prepoznali našo kvaliteto, katero se trudimo obdržati in želimo biti boljši iz dneva v dan, da lahko opravičimo svoj obstoj!

DM: Kako se je vaš laboratorij razvijal?

Darjan: Razvijal se je postopoma z veliko podpore iz več strani, ki nas vsakodnevno obkrožajo, kot so družina in kolegi ter z veliko ljubezni, potrpljenja in zaupanja v to, kar delamo.

DM: Kdo sestavlja vaš tim?

Darjan: Tim DM Dental Studia trenutno sestavljata 2 člana, lastnik MDT Darjan Majsto- rović in ADT Katarina Hutka. Glede na to, da se obseg dela v pozitivnem smislu razvija, pričakujem v bližnji prihodnosti povečanje tima.

DM: Katera področja dentalne tehnike pokriva vaš laboratorij?

Darjan: Največ delamo fiksne protetike, kot je keramika, cirkonij, press, kompozitnih izdelkov na različnih implantatih, kot so Camlog, Straumann, Bicon in Icx, poleg tega pa delamo tudi mobilno protetiko.

DM: Kakšen je vaš princip dela?

Darjan: Princip našega dela je baziran na načrtovanju izdelkov od začetka do konca bodočega izdelka: trdna komunikacija med stomatologom, tehnikom in seveda pacientom, da bi lahko ne samo izdelali kvaliteten izdelek, temveč bi to storili na zadovoljstvo vseh. To je ena izmed najpomembnejših iztočnic timskega dela. Vsak izdelek gre, preden zapusti laboratorij, skozi detajlno analizo, da ne bi prišlo do napak, ki bi nas lahko privedle do neugodnosti pri sami predaji prote- tskega izdelka.

DM: Kakšnim tehnologijam in proizvajalcem dajete prednost?

Darjan: Prednost dajemo digitalizaciji, s katero v veliki meri prihranimo čas izdelave in na ta način daje izjemno natančnost, ki nam omogoča posvečanje poteku ostalih izdelkov. Prednost dajemo materialom, katere proizvajajo velika znana podjetja, kot so: GC, Ivoclar, Kulzer, Shera in Amann Girrbach. Njihovi materiali nam zagotavljajo gotovost, kvaliteto in natančnost, brez katerih naše izdelke ne bi mogli privesti do perfekcije in v končni fazi vse skupaj narediti v zadovoljstvo naših pacientov.

DM: Ali s katerim izmed proizvajalcev sodelujete tesneje, če da, s katerim?

Darjan: Mi uporabljamo izključno preverjene in kvalitetne materiale od zgoraj navedenih proizvajalcev, in to od keramike preko kompozitov vse do vložnih mas, mavca in artikulatorjev.

DM: Kako pomembno je za vas sodelovanje s stomatologi in pacienti in na kakšen način se le-to razlikuje od ostalih laboratorijev?

Darjan: Sodelovanje, komunikacija in pla- niranje izdelave s stomatologi in pacienti je eden ključnih faktorjev timskega dela. V nasprotnem, brez komunikacije in planiranja, večina izdelkov prav gotovo ne bi funkcionirala tako, kot smo si predstavljali!

DM: Kaj vas razlikuje od ostalih laboratorijev?

Darjan: Menim, da si vsak laboratorij prizadeva za dobre in kvalitetne izdelke, vendar mnogim to vedno ne uspeva. Iz moje perspektive lahko povem, da se vsakemu izdelku maksimalno posvečamo, pazimo na najmanjši detajl ter da vzpostavimo dobro komunikacijo s stomatologi in pacienti ter da naredimo vse, kar je v naših močeh, da bi z našo izvrstnostjo, kvaliteto in profesionalnostjo osvojili najmanj še en nasmeh na obrazu! Upoštevaje vsa navedena dejstva menim, da ni potrebno razmišljati o tem, ali se razlikujemo od drugih in na kakšen način.

DM: Ali menite, da je konstantno izobraževanje pomembno v vašem poslu, če da, na kakšen način se izpopolnjujete?

Darjan: Menim, da je nenehno izobraževa- nje zelo pomembno za našo branžo, saj se na ta način lahko spoznamo z novitetami v stroki, ki nam bodo sigurno olajšale delo na naših delovnih mestih!

DM: Ali svoje znanje prenašate na druge dentalne tehnike; če da, na kakšen način?

Darjan: Svoje znanje prenašam na kolege z organizacijo delovnih tečajev, sestavljenih iz teoretičnega in praktičnega dela, pri čemer menim, da mi je uspelo nesebično prenesti veliko količino znanja kolegom, da bi jim tako olajšal vsakdan v njihovih laboratorijih in delovnih mestih.

DM: Kdo so vaši vzori iz dentalne industrije?

Darjan: Vzor je zgolj posnemanje osebnosti oziroma oseb, katere občudujemo in želimo biti kot oni v vsakem pogledu. Moje mnenje je, da moramo stremeti k temu, da bi ostali originalni, takšni kot smo in ne kopirati drugi od drugih, priznati svoje napake in nadgrajevati svoje znanje! Izjemno cenim kolege, kateri zobno tehniko ne pojmujejo zgolj kot delo, temveč kot konjiček, katerega delajo s srcem. Z vsem dolžnim spoštovanjem do vseh njih moramo vseeno omeniti dve veliki imeni moderne dentalne tehnike; ne kot vzor, temveč kot nekoga, od kogar vsakdo od nas nekaj odnese in to sta Alexander Fink ter Gerald Ubassy!

DM: Kakšne so vaše ambicije v prihodnje in v kateri smeri želite razvijati vaš laboratorij?

Darjan: Od ustanovitve podjetja si DM Dental Studio prizadeva za inovativnost, organiziranost, kvaliteto ter biti drugačen od konkurence. Z večkratnimi izkušnjami smo se sposobni prilagoditi vsaki situaciji glede na potrebe. Zraven številnih izobraževanj, seminarjev in tečajev temelji naša vizija na konstantnem napredku skozi usvajanje novitet in znanj ter deljenje le-teh s preostankom dentalnega sveta! Naši cilji so organizirati izobraževanja z dobro organiziranimi timi z namenom, da bi lahko tudi drugim zobnim tehnikom ponudili priložnost, da bolj kvalitetno obdelajo svoje izdelke in da bodo, konec koncev, bolj uspešni pri slednjem.
 Biografija Darjana Majstorovića:

2005–2006 pripravništvo (Hrvaška). – prehod skozi različne faze fiksne in mobilne protetike. Izlivanje odtisov, izdelava individualnih žlic, izdelava ugriznih šablon, artikuliranje in okludiranje, reparature, obdelava protez in kovin.

2006–2012 – dentalni tehnik (Hrvaška). V tem obdobju je Darjan Majstorović sodeloval na izobraževanjih, seminarjih in enodnevnih tečajih. Obdeloval je izdelke fiksne in mobilne protetike. Delal je na postavitvi in obdelavi protez, modeliranju wironita, modeliranju in obdelavi mostov, kron, inlay-ev ter onlay-ev, na implantatih in slojevanju keramike na kovini.

2012–2013 dentalni tehnik (Hrvaška). Izdelava visoko-estetskih izdelkov, kovinske keramike, brezkovinske keramike.

2013–2016 je vodil laboratorij s petimi zapo- slenimi (Avstrija). Obiskoval je številke izobraževalne centre – smer digitalizacija in keramika. Obdeloval je visoko-estetke izdelke na implantatih in cirkoniju v CAD/CAM Softwaru. Ukvarjal se je tudi z modeliranjem, obdelavo in prevleko keramičnih izdelkov na Press keramiki (inlay-i, onlay-i in luske).

Od 01.01.2017 do danes je MDT dentalni te-hnik (mojster dentalne tehnike). Laboratorij DM Dental Studio je od otvoritve certificiran mojstrski laboratorij. Od istega datuma je lastnik laboratorija pod imenom DM Dental Studio, ki je opremljen z najnovejšo tehnologijo ter z materiali, ki na današnjem trgu dosegajo visoke položaje.

Glede na to, da pogosto obiskuje izobraževalne centre, bi se lahko reklo, da so usposobljeni in seznanjeni z vsemi področji moderne dentalne tehnike. Trenutno organizirajo in izvajajo tečaje. Njihova specialnost je fiksna protetika – keramika. Poleg tega se ukvarjajo tudi z dentalno fotografijo za namen dokumentiranja situacije pacienta; zatorej imajo v svojem laboratoriju majhen foto studio, s katerim je olajšano delo s pacienti.
 

Podobne objave
Medident 2019 Beograd – Mednarodni sejem medicine in zobozdravstva Medident 2019 Beograd – Mednarodni sejem medicine in zobozdravstva
Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019-2022.
Intervju: Robert Arvai – Uspel sem združiti dva svetova: znanost in tehniko Intervju: Robert Arvai – Uspel sem združiti dva svetova: znanost in tehniko
Predstavljamo vam Roberta Arvaja, švicarskega zobotehnika naših korenin, mednarodnega predavatelja, lastnika zobotehničnega laboratorija Ardenta v Churu v Švici.

O šolanju, podjetju Cendres + Metaux, združevanju znanstvenega pristopa s strastjo do zobozdravstva, prihodnosti zobne industrije in ostalem si preberite v kratkem intervjuju, ki ga je z njim opravil DM News.
Deli
Objave
Napišite komentar
3m
Amann girrbach
ANAXDENT
Argen
BEGO
Carl Martin
Cato
Coltene
Diadent
Dürr
EMS
Euronda
G&H
GC
GRAMM DENTAL
Hager & Werken
Hanel
Harvard
Hereaus
Ivoclar ivodent
Jota
Kettenbach
Kuraray
Manfredi
Mani
MGF
Microbrush
MPF
Nordiska Dental
Noritake
OCC
ORANGEDENTAL
PREMIER
REITEL
Renfert
Roeko
Ruthinium
Septodont
Shera
Ultradent
UNIGLOVES
Valplast
VDW
Vertex
Yamahachi
3m
Amann girrbach
ANAXDENT
Argen
BEGO
Carl Martin
Cato
Coltene
Diadent
Dürr
EMS
Euronda
G&H
GC
GRAMM DENTAL
Hager & Werken
Hanel
Harvard
Hereaus
Ivoclar ivodent
Jota
Kettenbach
Kuraray
Manfredi
Mani
MGF
Microbrush
MPF
Nordiska Dental
Noritake
OCC
ORANGEDENTAL
PREMIER
REITEL
Renfert
Roeko
Ruthinium
Septodont
Shera
Ultradent
UNIGLOVES
Valplast
VDW
Vertex
Yamahachi
3m
Amann girrbach
ANAXDENT
Argen
BEGO
Carl Martin
Cato
Coltene
Diadent
Dürr
EMS
Euronda
G&H
GC
GRAMM DENTAL
Hager & Werken
Hanel
Harvard
Hereaus
Ivoclar ivodent
Jota
Kettenbach
Kuraray
Manfredi
Mani
MGF
Microbrush
MPF
Nordiska Dental
Noritake
OCC
ORANGEDENTAL
PREMIER
REITEL
Renfert
Roeko
Ruthinium
Septodont
Shera
Ultradent
UNIGLOVES
Valplast
VDW
Vertex
Yamahachi
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.