DENTOM ZOBNI LABORATORIJ

4522
DENTOM ZOBNI LABORATORIJ

Dentom zobni laboratorij je pričel svojo zgodbo pisati leta 2008, ko se je Aleš Tomšič odločil za samostojno pot. Želel je dokazati, da je možno poklic zobnega tehnika opravljati drugače, na višjem nivoju, in je upal, da je iz tega mogoče narediti uspešen posel. In ga je. Vedno ga je vodilo prepričanje, da si pacienti zaslužijo resnično nov, širši nasmeh. To in izkušnje so ga pripeljale do spoznanja, da leži prihodnost v kombinaciji digitalizirane ordinacije in človeških spretnosti.



„Ustvarjanje širših nasmehov“ zato ni zgolj leporečje, pač pa konkretno poslanstvo Dentom zobnega laboratorija. Sledijo mu na vsakem koraku. Redno obiskujejo izpopolnjevanja v tujini pri največjih mojstrih svojega poklica in strastnih prenašalcih znanja na nove generacije zobnih tehnikov. Znanje za Dentom pomeni dolgoročno investicijo v uspeh.

Dentom zobni laboratorij se nahaja v Ljubljani. Ustanovitelju in lastniku Alešu Tomšiču se je pridružil Primož Nakrst. Sodelujeta že dolgo in imata več kot 15 let izkušenj pri ustvarjanju širših nasmehov. Laboratorij je znan po fiksni protetiki, a seveda opravljajo tudi druga zobotehnična opravila.

Ob stalnem izpopolnjevanju so drugi steber, na katerem gradi Dentom,  sodobne tehnike in tehnologije. V laboratoriju veliko stavijo na fotografijo, ki jo je mogoče s pridom uporabljati za bolj učinkovito delo pri mnogih opravilih. V prvi vrsti seveda za zagotavljanje kakovostnih storitev za paciente (posnetek stanja, sprememb, nasmeha itd.), a tudi za evidentiranje primerov, merjenje razvoja in napredka, marketing itd. Ker obstaja želja, da fotografija postane del poklica, namerava Aleš v bližnji prihodnosti organizirati tečaj dentalne fotografije. Na njem bodo osnove fotografije nadgrajene z vsebinami, ki kažejo pravo „komunikacijo“ med ordinacijo in tehniko. Vsi zainteresirani lahko Aleša kontaktirate že sedaj.


Dentom je v prakso uvedel DSD oz. Digital Smile Design. Gre za digitalno simulacijo novega nasmeha, ki ji sledi še analogna. To je le eden v nizu korakov, ki ga Dentom uporablja za kakovostno izvedbo končnega izdelka. Pri tem Aleš poudarja, da je kakovostno načrtovanje eden najpomembnejših korakov za kakovosten in estetski končni rezultat.

Aleš je mnenja, da bo v prihodnosti dobršen del poklica zobnega tehnika šel v smeri digitalizacije. Opaža, da je le-te v Sloveniji v primerjavi s sosednjimi državami veliko manj ali celo premalo. Sam namerava laboratorij kmalu še bolje pripraviti na digitalno dobo. Investiral bo v opremo za sprejem digitalnih odtisov narejenih z intraoralnimi skenerji. A Aleš verjame, da ročno delo ne bo izumrlo in da stroji še dolgo ne bodo nadomestili ljudi. Še posebej na področju vrhunske estetike imata človeško oko in roka neprimerljive prednosti. Hkrati vidi prav področje vrhunske estetike kot dolgo potovanje, ki pogosto zahteva večji vložek, kot je na koncu dobiček. Je pa nasmeh pacienta tisto, kar na koncu odtehta ves vložen trud. Ko smo Aleša še za naš konec vprašali, česa si želi v prihodnosti, nam je odvrnil, da želi vedno znova presegati svoje prejšnje uspehe, kajti le tako se lahko osebni in poslovni uspeh razvija naprej.

 

Podobne objave

Zobni laboratorij CAD CAM

Zobni laboratorij CAD CAM

Na Turnerjevi ulici v Mariboru se nahaja laboratorij zobne protetike Tomislav Pojškruh, ki ga z zadovoljstvom predstavljamo v tej številki.

4319
Dental Inpuls

Dental Inpuls

Predstavljamo Dental Inpuls, laboratorij, ki ga je ustanovila mlada, talentirana ekipa: Sandi Trkulja in Mauro Ahmić. "

1365

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.