Dental Inpuls

1358
Dental Inpuls

Predstavljamo Dental Inpuls, laboratorij, ki ga je ustanovila mlada, talentirana ekipa: Sandi Trkulja in Mauro Ahmić.

"Naravni zob je težko kopirati, a mi težimo k temu in vsak projekt je, ne glede na svojo kompleksnost, priložnost, da izpopolnimo tehniko in naredimo nekaj zares posebnega"

DM: Kdaj in kje ste ustanovili laboratorij?
Dental Inpuls: Dental Inpuls je ustanovljen v Rijeki leta 2013.

DM: Kako se je razvijal?
Dental Inpuls: Laboratorij Dental Inpuls se je razvijal počasi, a na čvrstih temeljih, z veliko ljubezni in zanosa, brez velikih pričakovanj, a s prepričanjem v to, kar delamo.

DM: Kdo sestavlja vašo ekipo?
Dental Inpuls: Našo ekipo sestavljajo zobni tehniki, ki ljubijo svoje delo in so vedno odprti za učenje in nova spoznanja.  Na ta način se stalno medsebojno motiviramo.

DM: Katera področja zobne tehnike pokriva vaš laboratorij?
Dental Inpuls: Dental Inpuls se ukvarja izključno s fiksno protetiko. V zadnjem letu smo se specializirali za nekovine, cirkoni in press tehniko.  Novost v našem laboratoriju je tudi prihod velikega strokovnjaka za snemno protetiko in tako bomo počasi razvijali oddelek, ki bo delal snemno protetiko, ampak ne standardno, pač pa napredno.

DM: Kakšen je vaš način dela?
Dental Inpuls: Naš način dela v največji meri temelji na podrobnem načrtovanju prihodnjega dela. Veliko pozornosti posvečamo delovnim modelom in pripravi primerov. Torej, način dela temelji na dobri pripravi in analizi in šele nato sledi izdelava končnega izdelka, ki prav tako zahteva popolno predanost.

DM: Katerim tehnologijam in proizvajalcem dajete prednost?
Dental Inpuls: Prednost dajemo digitalni tehnologiji za izdelavo konstrukcij, ker nam to zelo olajša vsakodnevno delo in natančnost, hkrati pa nam omogoča, da vložimo čim več časa v kreativno ročno delo.   Prednost dajemo vsej najmodernejši tehnologiji, ki izboljšuje in pospešuje naše vsakodnevno delo. Ena izmed znamk, ki jo uporabljamo, je Amann Girrbach, ki ima odličen sistem za izdelavo modelov, artikulatorjev in digitalno tehnologijo. S to znamko zapiramo krog in vse faze se medsebojno ujemajo.

DM: Se nagibate k določenim proizvajalcem in h katerim? 
Dental Inpuls: Lani smo vzpostavili tesno sodelovanje s podjetjem Amann Girrbach v obliki uradno potrjenega live lab-a. To sodelovanje se še vedno razvija in teče v odlični smeri.

DM: Kako pomembno je za vas sodelovanje s stomatologi in pacineti in ali se le-to razlikuje od drugih laboratorijev?
Dental Inpuls: Sodelovanje s stomatologi in pacineti je izrazito pomembno. S stomatologi se moramo razumeti, da bi lahko sodelovali. Paciente moramo pa bolj izobraževati, da lahko razumejo, kaj točno plačujejo in kupujemo pri nas.

DM: Kaj vas še razlikuje od ostalih laboratorijev?
Dental Inpuls: Menimo, da vsak laboratorij dela na vsak način in je zato vsak različen od drugega. Vemo samo, da mi svoj posel opravljamo iz ljubezni in to nam je najpomembneje. Imamo vizijo, h kateri težimo, in vse to nam predstavlja neko dinamično igro in del življenja, a slučaj je nanesel, da tudi živimo od tega. Vendar težave, s katerimi se srečujemo, delimo z vsemi laboratoriji.

DM: Se vam zdi stalno izobraževanje v vašem poslu pomembno in če da, na kakšen način se izpopolnjujete?
Dental Inpuls: Stalno izobraževanje je zelo pomembno, saj lahko le tako ostajamo v toku. Naša stroka se zelo hitro razvija in napreduje in moramo spremljati vse novosti. Standardi se menjujejo, pacienti so vse zahtevnejši in to je njihova pravica, a mi moramo biti sposobni jim to omogočiti. Izpopolnjevanje ima več oblik, delavnice, predavanja, knjige, časopisi. Vendar je vse to potrebno postaviti pod isti imenovalec in to je narava. Potrebno je proučevati naravo, jo razumeti in preslikovati.  Izobraževanje nam daje ključ, kako nekaj v naravi razumeti v obliki materialov, s katerimi delamo.

DM: Ali svoje znanje prenašate na druge zobne tehnike in na kakšen način?
Dental Inpuls: Trenutno nimamo te možnosti, da bi prenašali nanje, ampak bomo to v bližnji prihodnosti gotovo počeli, ker je to eden od naših ciljev. Ampak najprej moramo ustvariti pogoje za to. Zaenkrat  pomagamo srednješolcem v našem mestu, ki prihajajo s svojo učiteljico v naš laboratorij, da se spoznajo z moderno stomatologijo in tehniko.

DM: Kdo so vaši vzorniki v  zobni industriji?
Dental Inpuls: Vzornikov je zelo veliko in raje bi jih imenovali navdih in motivacija. To so ljudje, ki prestavljajo meje in postavljajo trende. Vzorniki, ki nas navdihujejo, so vsi, ki kreativno in iskreno ustvarjajo nove vrednote, naj bo to v naši ali kateri drugi industriji.

DM: Kakšne so vaše ambicije za prihodnost in v kateri smeri želite razvijati laboratorij?
Dental Inpuls: Ambicije so vedno večje od možnosti in vsekakor bi želeli biti del izobraževalnega sveta.  Ali v sodelovanju z nekom ali sami, bo pokazal čas. Želeli bi sodelovati z vsemi, ki so odprti in prosti. Rasti ob zdravi in koristni konkurenci. Želeli bi sodelovati tudi v raziskavah zobne medicine in protetike. Ideje za projekt že obstajajo in smo v fazi dogovorov s primernimi sodelavci.


Podobne objave

Predstavitev: Zobotehnični laboratorij Nejc Hudolin

Predstavitev: Zobotehnični laboratorij Nejc Hudolin

Začetki zobotehničnega laboratorija Hudolin segajo v maj leta 1996, ko se je Darko odločil za samostojno pot po sedemnajstih letih dela v državnem laboratoriju v Žireh in Škofji Loki.

3699
ZOBOTEHNIŠKI LABORATORIJ Andrej Lazić

ZOBOTEHNIŠKI LABORATORIJ Andrej Lazić

ZOBOTEHNIŠKI LABORATORIJ Lazić Andrej, je slovenski laboratorij, stacioniran v središču Ljubljane. Gre za majhen butični laboratorij, ki se ne odlikuje z masovno proizvodnjo, temveč z vrhunskimi protetičnimi deli, ki so...

6378

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.