Cervico Mold – popeljite oblikovanje dlesni ob vsadku in estetiko končnih prenov na novo raven

1156
Cervico Mold – popeljite oblikovanje dlesni ob vsadku in estetiko končnih prenov na novo raven

Kalup Cervico (Cervico Mold) je orodje za izdelavo začasnih nadgradenj
in nastavkov za odtise, ki se ga uporablja v ordinaciji.


Uporablja se lahko tudi za podvajanje spremenjenih začasnih nadgradenj ali začasnih protez pa do dvojnika nastavka za odtise. Ima 17 odprtin, ki so uporabne za vse zgornje namene.

Kaj vsebuje?

  • Osnovni izvijač
  • Nastavki VPI za protetične nadgradnje
  • Silikonski vložek
  • Krožni osnovi kalupa

Dobavljivi so različni nastavki VPI za protetične nadgradnje, ki pokrivajo več velikosti in vrst več sistemov vsadkov različnih proizvajalcev.

 


Kako deluje?

Na zgornjem krogu Kalupa Cervico so črke, ki ustrezajo oblikam in velikostim predelov v silikonskem vložku.

Spodnji krog ima 36 prostorov, ki vsebujejo nastavke VPI za protetične nadgradnje (nastavki VPI). Prostori so razdeljeni v 4 skupine, ki omogočajo vstavljanje nastavkov VPI v 4 različne globine od 0 mm (vsadek do roba kosti) do -3 mm (rob vsadka pod robom kosti za -1 mm, -2 mm in -3 mm). Predeli iste skupine se med seboj ne razlikujejo. Večje število prostorov iste višine omogoča vstavljanje različnih nastavkov VPI v Kalup Cervico. To omogoča, da uporabljamo en Kalup Cervico za različne sisteme vsadkov, njihove različne vrste in velikosti nadgradenj.   

Zgornji krog Kalupa Cervico se skupaj s silikonskim vložkom, ki se ga trdno drži, lahko obrača okrog spodnjega kroga. To omogoča poravnavo različnih odprtin silikonskega vložka z različnimi  nastavki VPI, ki so v spodnjem krogu Kalupa Cervico.

 


Kaj je nastavek VPI za protetične nadgradnje?

Nastavek VPI za protetične nadgradnje je inovativni del, ki posnema protetično nadgradnjo in vijak določenega vsadka. Inovativna oblika zunanjosti omogoča vstavljanje nastavka VPI v spodnji krog Kalupa Cervico v stabilnem položaju s samo eno možno orientacijo, medtem ko notranja oblika omogoča ujemanje z različnimi velikostmi vijakov za isto nadgradnjo. Vsakemu nastavku VPI je priložen vijak, ki omogoča njegovo varno pritrjevanje na spodnji krog Kalupa Cervico. Na voljo je veliko različnih nastavkov VPI, ki zadovoljijo vse potrebe v ordinaciji.


Postopek podvajanja

Kalup Cervico se lahko uporablja za podvajanje začasne nadgradnje, ki sega pod rob dlesni, ali za začasno prevleko, da se podvoji nastavek za odtis.


Silikonski vložek

H Kalupu Cervico spada silikonski vložek, ki ima vse odprtine središčno poravnane. Kot dodatek je možno kupiti tudi silikonski vložek, katerega odprtine niso središčno poravnane. Slednji vložek omogoča izdelavo začasnih nadgradenj Cervico in nastavkov za odtise, ki niso središčno poravnani glede na os začasne nadgradnje ali nastavka za odtise. To je posebej uporabno pri lingvalnih vsadkih pri postopkih takojšnjih odstranitev in vstavljanja vsadka.


 

  • Postopek zamenjave silikonskega vložka

Za odstranitev silikonskega vložka s krožne osnove se izvijač enostavno zapiči v eno od odprtin vložka in vložek se potisne navzgor. S krožne osnove se ga začne odstranjevati pri delu odprtine za podvajanje in se ga nežno v celoti potegne z osnove. Ko želite ponovno namestiti vložek, poravnajte odprtino za podvajanje na vložku z okroglo odprtino na osnovi. Ob straneh pritiskajte vložek na osnovo dokler v celoti ne nasede.
 

 

IZPOLNITE OBRAZEC

Če vas zanimajo podrobnejša navodila, jih lahko prevzamete kot dokument PDF, če izpolnite obrazec.

  Obrazec za prevzem dokumentov:

Podobne objave

Zakaj CERVICO iz podjetja VPI? Obvladovanje dlesni ob vsadku

Zakaj CERVICO iz podjetja VPI? Obvladovanje dlesni ob vsadku

Vas motijo omejitve, ki vam preprečujejo, da bi naredili protetični izdelek, kot je treba? Vas skrbijo dolgoročni biološki odzivi pri vaših primerih? Ste pripravljeni na spremembo? Pravilna obravnava dlesni ob vsadku in vratu zobnega...

1454
Vodila Cervico za natančno, enostavno in hitro intraoralno določanje velikosti in oblike

Vodila Cervico za natančno, enostavno in hitro intraoralno določanje velikosti in oblike

Vodila Cervico so za večkratno uporabo, čiščenje v avtoklavu in imajo več funkcij, ki se uporabljajo pri natančnem, enostavnem in hitrem intraoralnem določanju velikosti in oblike začasne nadgradnje, ki ustreza pacinetovim potrebam. Orodje...

790
Enostaven primer za Cervico – Lepo, vsakdanje zobozdravstvo

Enostaven primer za Cervico – Lepo, vsakdanje zobozdravstvo

Ocena: Brezzobo mesto ocenite z okroglo ploščico Vodil Cervico, ki potrdi ustrezne mezijo-distalne vrednosti za namestitev vsadka. Strokovni nasvet: Številka, ki je vtisnjena na ploščici, označuje njen premer v mm (npr.: #9 - 9 mm). Ta...

1196

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.