Adstringentna retrakcijska pasta

1710
Adstringentna retrakcijska pasta

3M ESPE utira pot na področju zobozdravstvenih odtisnih materialov že dlje kot 45 let. Danes z inovativno retrakcijsko pasto postavljamo novo prelomnico: to je enostaven in učinkovit način umikanja dlesni.

Prednosti in lastnosti

Adstringentna retrakcijska pasta zagotavlja:

  • Preprost nanos v sulkus in preprosto odpiranje sulkusa s pomočjo ozke konice na kapsuli
  • Učinkovita retrakcija gingive, čist in suh sulkus ter dolgotrajno obstojna hemostaza

Splošne prednosti:

  • Zagotavlja čist, suh sulkus in dolgoročno stabilno hemostazo
  • Učinkovito odpira sulkus

Razlika od nitke:

  • Preprost in hiter retrakcijski proces: hitrejši za 50 %
  • Manjše tveganje za krvavitev po odstranitvi
  • Nežen do tkiva zaradi večjega udobja pacientu

Razliko od konkurenčnih past:

  • Bolj preprost nanos v sulkus in boljši interproksimalni pristop zahvaljujoč ozki konici
  • Uporaba je kompatibilna z večino dispenzerjev za kompozite


Pasto je potrebno pustiti v sulkusu najmanj 2 minuti, da bi dosegli dobre rezultate umika. Če se pusti predolgo to lahko ima nenamerne negativne posledice za zdravje tkiva. Torej, pasta se mora pravočasno in v celoti sprati. Vsebina ene kapsule, je zadostna za 3 zobe. Kapsule so narejene za enkratno uporabo. Orientacijski prstan z velikostjo in položajem ustreza perio sondi. Ta karakteristika je namenjena za bolj natančno in lažjo uporabo. Nitka je sestavljena iz majhnih vlaken, ki jih je mogoče vdelati tudi v krvni strdek. Ko se nitka odstrani se lahko rana ponovno odpre.
Pasta se spere s pršenjem zrak-voda in sesanjem, posledica je čist in suh sulkus. Marginalna preparacija mora biti jasno vidna na odtisu.
Količina presežka odtisnega materiala, ki prekriva področje sulkusa pod mejo preparacije, ni pomembna. Kot vsi adstringensi tudi 3M ESPE Adstringentna pasta lahko inhibira A-silikon (VPS) in polieter. Pasta se mora popolnoma sprati s curkom vode in zraka in dobro očistiti pred jemanjem odtisa.

 

3M ESPE Adstringentna retrakcijska pasta je indicirana za začasno retrakcijo marginalne gingive, da bi dobili suh sulkus za:

  • Jemanje odtisov (z materialom ali digitalno)
  • Priprava začasnih odtisov
  • Priprava polntev razreda II. in V.

Izdelek se ne sme uporabljati pri pacientih, ki trpijo zaradi bolezni paradontalnega področja, razcepu zob, izpostavljenega kostnega področja.
 

Podobne objave

3M™ ESPE™ (Soft) Monophase Polietrski materiali za odtiskovanje

3M™ ESPE™ (Soft) Monophase Polietrski materiali za odtiskovanje

Novi polietrski materiali za odtiskovanje Monophase in Soft Monophase v svetlejših barvah vam omogočajo večjo berljivost, hkrati pa ohranjajo tradicionalne natančnosti polietrskih materialov, z mehkejšo različico Soft. Vaši pacienti bodo...

2372
Nov in samo-adheziven – Univerzalni smolnati cement 3M Relyx

Nov in samo-adheziven – Univerzalni smolnati cement 3M Relyx

3M™ RelyX™ Universal Resin Cement je dvojno strjujoč smolnati cement za praktično vse samo-adhezivne in - ob uporabi z lepilom 3M™ Scotchbond™ Universal Plus – adhezivne primere za smolnati cement z dvojnim strjevanjem.Na voljo je z revolucionarno...

1401
Klinični primer: Prenove II. razreda s polnili 3M Filtek™ Supreme Flowable in 3M™ Filtek™ One Bulk Fill.

Klinični primer: Prenove II. razreda s polnili 3M Filtek™ Supreme Flowable in 3M™ Filtek™ One Bulk Fill.

Pacient je imel neuspešno amalgamsko prenovo, ki je pustila odprte robove, zabarvanje in ponavljajočo se zobno gnilobo. Pacient se je pritoževal, da ga pri mrzli hrani in pijači ter grizenju ta zob boli. Načrtovali smo zdravljenje z neposrednim...

708

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.