PEEK VS. PEKK

2865
PEEK VS. PEKK

PEEK, PEKK – Teh izrazov, kratic je tako veliko, da je na trenutke že zmeda, vendar vsi ti materiali imajo eno skupno stvar: pripadajo družini poli-akril-eter-ketonov, ki so na kratko poznani kot PAEK.

 

PAEK so visoko zmogljivi termoplastiki, ki imajo zaradi širokega temperaturnega razpona visoko trdnost, togost in odpornost proti hidrolizi ter so primerni za izredno zahtevne pogoje/medije.
Ko se termoplast mehansko obdeluje, se spreminja le njegova oblike, kemične lastnosti materiala ostanejo nepremenjene.Ključna prednost!
Material nima poroznosti ali monomerov.

 

Najbolj znan družinski član: PEEK
 

V zadnjih letih je poli-eter-eter-keton (PEEK) postal sinonim za vrhunske polimere z visoko zmogljivostjo. PEEK uživa široko sprejemljivost v medicini in je dobro uveljavljen v več specializiranih proizvodnjah.
 

Zadnja generacija: PEKK 
 

Ne le v teoriji, tudi praktične študije dokazujejo prednosti polieter keton ketona (PEKK) v zobozdravstvu. Za razliko od PEEK, PEKK, le ta prikazuje amorfne in kristalne lastnosti materiala. Zaradi tega je PEKK še posebej zanimiv. Zaradi svojih edinstvenih mehanskih, fizikalnih in kemičnih lastnosti PEKK omogoča večjo uporabo kot PEEK:

  • Do 80% večja kompresijska moč kot PEEK 
  • Širša paleta paramerov kot PEEK

 

PEKK stoji na vrhu družine PAEK.
 

 

Kemijska struktura PEKK zagotavlja najboljše mehanske lastnosti vseh PAEK-ov. Pomembna prednost PEKK je, da  ima na primer do 80% večjo kompresijsko moč kot PEEK.

V nasprotju s svojo konkurenco ima Pekkton® Ivory še en dodaten keton.

En dodaten keton ima za posledico boljše mehanske lastnosti materiala.

 

 

Prednosti za zobotehnika:

  • Boljši, lažji in hitrejši zaobdelavo/polirat.
     

Prednosti za zobozdravnika:

  • Površina materiala je privlačnejša in bolj kompaktna, s čimer se zmanjša nevarnost nalaganja bakterij/mikroorganizmov.
  • Zmanjšano je  tveganje za lom materiala.


Struktura osnovnih monomerov je drugačna. Razmerje keton / eter ima za posledico različne mehanske in fizikalne lastnosti.

Struktura polimerov je drugačna in procesno vedenje vodi v različne rezultate v smislu trdnosti, togosti, tališča in obnašanja taljenja.

 

Podobne objave

Zadnja generacija polimerov - Pekkton® ivory!

Zadnja generacija polimerov - Pekkton® ivory!

Visoko učinkovit polimer za popolne estetske prenove na vsadkih.

3275
Uporaba laserja pri zdravljenju benignih žilnih lezij v ustih

Uporaba laserja pri zdravljenju benignih žilnih lezij v ustih

Obstaja širok nabor benignih žilnih lezij v ustih, katerih spremembe lahko opazimo izključno na ustni sluznici ali skupaj z lezijami kože (1). Cilji zdravljenja benignih žilnih lezij v ustih so izogibanje invazivnim kirurškim posegom,...

501

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.