Melinda Rádi: “Vedno visoki standardi”

1062
Melinda Rádi: “Vedno visoki standardi”

Melinda Rádi je zobotehnica in uradni demonstrator Ivoclar Vivadenta. Verjame, da je zelo pomembno vedno ohranjati visoke standarde. Na tečajih predstavlja svoje običajno delo, torej kako zagotavljati visoko kakovost in pri tem biti enostaven, kolikor je le mogoče.

Postavili smo ji par vprašanj in tukaj so njeni odgovori...

DM: Kdaj in kje ste se izobraževali zobotehnico in kakšni so bili vaši načrti po koncu šolanja?
Melinda: Študirati sem začela 1994 v mojem domačem mestu. Po diploma sem začela delati v Budimpešti. Moj prvi načrt je bil dobiti službo.

DM: Kako ste se izpopolnjevali?
Melinda: Spoznala sem, da je zelo pomembno poznati vse dele protetičnega zobozdravstva. Najprej sem delala kot denturist, pozneje pa izdelovala kovinske okvirje. Leta 2000 sem kupila svojo lastno peč in začela spoznavati skrivnosti keramike.

DM: Katera področja zobotehnike imate najraje?
Melinda: Delam s keramiko in kompozitnimi materiali.

DM: Imate kakšne vzornike v zobni industriji?
Melinda: Moji vzorniki so Robert Zubák, Florin Stoboran, Szabolcs Hant, Edris Rasta. Njihova dela me navdihujejo.

DM: Kaj je za vas pomembneje: teorija ali praksa?
Melinda: Oboje. Brez prave teorije ni moč dobro izvajati prakse.

DM: Kdaj ste se povezali s podjetjem Ivoclar Vivadent in kako je to spremenilo vašo kariero?
Melinda: Pred dvema letoma. Največja razlika je, da se sedaj lahko preizkusim v izobraževanju. Priprava predstavitev od mene zahteva veliko natančnosti.

DM: Katere teme obravnavate na svojih predavanjih in kaj vas loči od drugih predavateljev?
Melinda: Na tečajih predstavim svoje običajno delo. Kako je mogoče zagotavljati visoko kakovost in pri tem biti enostaven, kolikor je le mogoče. Verjamem, da je zelo pomembno vedno ohranjati svoje najvišje standarde.

DM: Obiskujete predavanja svojih kolegov? Lahko izpostavite koga, ki je naredil na vas še poseben vtis?
Melinda: Obiskujem, ker se moramo učiti in razvijati. Edris Rasta je moja nova muza. Njegova tehnika enkratnega pečenja in biometričnega slojenja je fascinantna, tako kot njegova osebnost.

DM: Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
Melinda: 2017 je ustvarjalno leto. Želela bi postaviti temelje svojega laboratorija in ustvariti ravnovesje med delom in zasebnim življenjem.

Melinda bo v Budimpešti predavala skupaj z g. Gusztavom Bacslio.

Na delavnici bo primerjala tehniko slojenja s tehniko mazanja in poustvarjala različne učinke zoba s slojenjem in barvanjem. Uporabljala bo posebne keramike, odtenke in mazila, ki odbijajo ali vpijajo svetlobo. In najpomembneje: povedala bo, kateri material, zakaj in kje se uporablja za najboljše rezultate.

Podobne objave

IPS Style - The first metal-ceramic containing patented oxyapatite

IPS Style - The first metal-ceramic containing patented oxyapatite

A brief look at metal-ceramicsMetal-ceramics systems are used 365 days of the year. They are a constant companion in the dental lab.

1475
Držite se inovacij: 5 prednosti sodobnih Univerzalnih lepil

Držite se inovacij: 5 prednosti sodobnih Univerzalnih lepil

Sodobna univerzalna lepila prinašajo številne izboljšave, od dodatne zaznavnosti za rentgenske žarke do zapiranja s kariesom prizadetega dentina. Čas je, da ponovno odkrijete univerzalna lepila in spoznate pet prednosti, ki ste jih morda...

1043
Rad imam tvoj nasmeh-minimalno invazivna rekonstrukcija sprednjih zob

Rad imam tvoj nasmeh-minimalno invazivna rekonstrukcija sprednjih zob

Pacientka je želela imeti privlačnejše zgornje sprednje zobe (slika 1). Bila je zelo prijetnega in negovanega videza, zdravi so bili tudi njeni zobje. Toda mlada ženska ni bila zadovoljna z obliko svojih zob. Imela je občutek, da so preozki.

2061

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.