Kako doseči bleščeče bel nasmeh enostavno in sigurno!

1421
Kako doseči bleščeče bel nasmeh enostavno in sigurno!

Nasmeh je najlepši, ko je okrašen z zdravimi belimi zobmi. Vzroki zabarvanja zob so lahko različni. Zabarvani zobje lahko močno vplivajo na videz in načnejo samozavest pacienta. Na trgu obstajajo številne metode s pomočjo katerih se lahko pobelijo zobje. Od zobnih past iz supermarketov – do profesionalnih tretmajev v zobnih ordinacijah. „Beljenje zob postaja vse popularnejše iz enostavnega razloga, ker deluje!“ So besede dr. Irwina smigela, znanega estetskega zobozdravnika iz New Yorka. Preparati so postali učinkovitejši, varnejši, enostavnejši za uporabo in ugodnejši.

Katero opcijo izbrati

Seveda obstaja razlika med posameznimi metodami in proizvodi za beljenje. Zobne paste v prosti prodaji reklamirajo »WHITENING«, toda one lahko odstranijo edino površinske pigmente in obloge in to po daljši uporabi, včasih tudi več tednih ali mesecih. Praviloma so dobre za vzdrževanje bleščečega nasmeha po tretmaju beljenja. Najhitrejši, najvarnejši in najučinkovitejši način odstranjevanja zabarvanja je tretma pri vašem zobozdravniku. Ne glede na to ali se zabarvanja odstranijo le s poliranjem ali s katero od metod beljenja (v ordinaciji ali doma), zobozdravnik bo svetoval najustreznejšo rešitev. Medtem, ko je tretma praviloma odvisen od vrste zabarvanja, se je beljenje pokazalo kot najboljši in najhitrejši način, kako vrniti zobem sijaj in belino.

V ordinaciji

Med različnimi opcijami beljenja je tisto opravljeno v ordinaciji najhitrejše, ker lahko doseže razliko nekaj nians, le v eni uri. Vendar, kot razlaga dr. Patrick Simone, estetski zobozdravnik iz Las Vegasa, beljenje v ordinaciji ima svoje pomanjkljivosti: „Hitro beljenje v ordinaciji je sijajna rešitev za tiste, ki so v časovni stiski, toda po končanem tretmaju so rezultati takšni, kot so, ne glede na to ali ste v tej eni uri dosegli 100 % potenciala, ki ga vaši zobje lahko dosežejo ali se je ta razlika komaj začela opažati. Zaradi tega jaz svojim pacientom najpogosteje svetujem kombinacijo beljenja v ordinaciji in tistega, ki ga pacienti nadaljujejo doma, tj. Opalescence PF, v individualnih opornicah.“

Doma – pod kontrolo zobozdravnika

„Lahko jih uporabljate takrat, ko vam to odgovarja, če želite še boljši rezultat od tistih, ki so doseženi v ordinaciji. Shranite jih lahko za pozneje, če je potrebno obnoviti belino pravi Irene Grafman, zobozdravnica iz New Yorka.“ Takrat je en obisk zobozdravnika za eno dozo »follow-up« tretmaja povsem dovolj.“

Novo na trgu – Profesionalen rezultat z univerzalnimi opornicami

Univerzalne konfekcijske opornice za beljenje so do pred kratkim mišljene kot dopolnitev beljenja v ordinaciji. Najnovejši proizvod firme Ultradent Products, vodilne v svetu v profesionalnih izdelkih za beljenje zob, prinašajo majhno revolucijo na trgu.
Opalescence Go so konfekcijske opornice za enkratno uporabo, napolnjene s profesionalnim preparatom za kozmetično beljenje zob. Čeprav so univerzalne, so narejene iz inovativnega materiala, ki se po nekaj minutah nošenja v ustih popolnoma prilagodi obliki vaših zob. Nošenje opornice je varna in prijetna izkušnja. Opornice se nosijo 60 – 90 minut dnevno, povprečni tretma pa traja 7 – 10 dni in daje rezultate, ki so primerljivi z beljenjem v ordinaciji. Izdelek je profesionalen, kar pomeni, da se lahko nabavi le pri zobozdravniku, ob predhodnem pregledu in konzultaciji. Toda, glede na to, da se beljenje opravlja doma, z izjemo cene samega preparata, ni nobenih dodatnih stroškov, tako za zobozdravnika kot tudi za pacienta. Opalescence Go predstavlja tretma uspešnega beljenja, dostopnega tistim s plitkejšim žepom, kot tudi vsem drugim, ki želijo proces beljenja imeti pod svojo kontrolo.

Nasvet profesionalca:

Pred vsakim tretmajem se je vedno potrebno konzultirati z zobozdravnikom. Obstaja nekaj situacij, kjer beljenje ne pomaga, kot npr. vse vrste zobnih zalivk in nadomestkov (prevleke, proteze). Tudi če načrtujete obsežne posege v ustih, npr. nove prevleke, zalivke ali implantate, zahtevajte od zobozdravnika naj vam najprej pobeli vaše naravne zobe. Takrat boste z novimi, svetlejšimi nadomestki še zadovoljnejši!

Autor: Ultradent arhiv

Podobne objave

BELJENJE ZOB – Tretma z velikim potencialom

BELJENJE ZOB – Tretma z velikim potencialom

Kljub dejstvu, da je tretma beljenja zob aktualen skozi celotno leto, se z bližajočim se poletjem povpraševanje pacientov za le-tem povečuje. Prav gotovo ste to opazili tudi v svoji ordinaciji. Ali torej optimalno izkoriščate ves potencial tega...

1823
Medicinsko in kozmetično beljenje zob podjetja Utradent

Medicinsko in kozmetično beljenje zob podjetja Utradent

Opalescence® Boost 40% vodikov peroksid - za hitre rezultate Beljenje v ordinaciji Za aktivacijo ni potrebna svetloba!

2459

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.