GC Tooth Mousse Portfolio

6909
GC Tooth Mousse Portfolio

GC Tooth Mousse je vse od njegove uvedbe pozno leta 2002 (Avstralija/NZ) hitro postal pravi favorit pri dentalnih strokovnjakih kot topikalni premaz za zobe z nešteto vrstami uporabe.

 

Vse več in več je načinov uporabe za GC Tooth Mousse, zato mislimo, da bi bilo koristno imeti nekaj najpogostejših možnosti za uporabo na enem mestu.

Če že uporabljate GC Tooth Mousse, upamo, da boste našli še kakšno dodatno možnost uporabe med prebiranjem kliničnih primerov. če pa tega izjemnega izdelka še niste preizkusili, upamo, da vas bo naraščajoče število kliničnih primerov opogumilo in boste to preverili.

 

Nekaj tipičnih vprašanj, ki bi jih radi vprašali

  • Zakaj potrebujem to zdravljenje?
  • Koliko bo stalo?
  • Kako uporabljati GC Tooth Mousse?
  • Kako dolgo bo trajalo?


Prvi dve vprašanji sta relativno enostavni, tretje & četrto pa zahtevata dobro premišljen in kompleksen odgovor, pri čemer se pogosto lahko počutite nekoliko nelagodno.
 

Kako uporabljati GC Tooth Mousse?
 

Uporaba je enostavna. Nanesite GC Tooth Mousse zvečer/ali zjutraj na umite zobe - s pomočjo prsta, vatnega svaljka ali priročnega vložka. Pustite 2 do 5 minut.

Kako dolgo bo trajalo?

“Hmmm... odvisno od tega kako dobro si umivate zobe, od stanja vaše sline in kislosti akumuliranega plaka”, bi bil primeren odgovor. Žal se tako izognemo odgovoru o trajnosti.

Drug odgovor bi bil: “Če si zobe vedno umivate pravilno, redno odstranjujete ves plak in je vaša slina zdrava, lahko pričakujete trajanje X let. Morali se boste strinjati z letnim vzdrževalnim programom, kjer redno pregledujemo vašo slino, nabiranje plaka, kot tudi kislost plaka. To vam daje maksimalno trajnost in omogoča zgodnji preventivni program, če bi zaznali kakšne potencialne težave. Letni vzdrževalni program stane X. Si želite nadaljevati?

“Kako dolgo naj uporabljam GC Tooth Mousse?” je naslednje pogosto vprašanje.

V odvisnosti od kliničnega primera in vzroka za uporabo GC Tooth Mousse, bi bil lahko odgovor: “Rad bi, da ga uporabljate vsak dan in ga nanašate pred spanjem. Po X tednih pridite nazaj, da preverimo stanje vaše sline ali nivoje plaka in se odločimo, če je uporaba še potrebna. Imeli bomo dodaten opomin za test sline in test plaka.

 

Občutljivost zob

10 letna Emma se je pritoževala zaradi občutljivosti na palatinalni strani maksilarnih sekalcev. Imela je značilen vzorec izgubljanja zob, kjer prihaja do raztapljanja zaradi kontaktov z želodčno vsebino. Druga področja denticije niso bila prizadeta in so bila klinično normalna. Njeno splošno zdravje je bilo dobro, razen, da je imela dokaj resno astmo, kar je zahtevalo redno dnevno uporabo podpornih zdravil. Prav tako je dnevno zaužila zmerno količino kofeina (140 mg/dan) s kolo. Njen dnevni vnos vode je bil nizek, izogibala se je pitju večjih količin mrzle vode, kajti to ji je povzročalo težave z želodcem. Pri previdnem poizvedovanju je Emma razkrila, da že nekaj let trpi zaradi gastro-ezofagealnega refluksa, ki je pogosto povezan z astmo. Opazila je tudi, da je bil njen refluks manjši v tistih dneh, ko ni pila kole.

Test sline je pri Emmi pokazal nizek tok v mirovanju in kisel pH, stimulirani parametri pa so bili normalni. Nizek pH lahko deloma razložimo z negativnim ravnotežjem tekočin (diuretični učinek kofeina) in s hiposalivacijskimi učinki njenih zdravil. Svetovali so ji, da ne pije kole, kajti kofein stimulira tvorbo želodčne kisline in lahko povzroča želodčni refluks. Prav tako so ji svetovali naj počasi pije toplo vodo, da tako zmanjša stimulacijo tvorbe želodčne kisline, ki jo povzroči raztezanje želodca. Napotili so jo k njenemu zdravniku,ki je svetoval uporabo antagonistov H-2 receptorjev za zmanjšanje tvorbe želodčne kisline. Emmi so svetovali nanos GC Tooth Mousse direktno na erodirane palatinalne površine, kar je začutila kot naglo prenehanje občutljivosti. Po 2 tednih so ji erodirani dentin prekrili s tankim slojem GC Fuji II LC in kompozitom za nadaljnjo zaščito.

 

Ortodontija

Recaldent CPP-ACP ima dramatični učinek na bele madeže, predvsem pri pacientih z ortodontskim zdravljenjem. To serijo kliničnih slik je pripravil ortodont, ki je uporabljal prototip paste, ki je vsebovala 5% Recaldent CPP-ACP po odstranitvi breketov.

 

 

Da bi se izognili pojavljanju belih madežev priporočamo nanos GC Tooth Mousse dvakrat dnevno celoten čas, ko so nameščeni breketi ali je v uporabi ekstra oralni aparat.

 

Kserostomija

Helen je šolska ravnateljica, stara 55 let, ki se je pritoževala zaradi določene občutljivosti na mrzlo in zrak, kar je občutila na površinah korenin na njenih zobeh. Ta težava se je začela pred šestimi meseci, vendar je sčasoma postala čedalje težja. Prav tako je opazila majhne kavitete, ki so se ji pojavile na nekaterih površinah korenin. Naključno je opazila povečano suhost v ustih in očeh. Njeno splošno zdravje je dobro, nima drugih zdravstvenih težav. Klinični pregled je razkril, da so na izpostavljenih površinah korenin na zgornjih sprednjih zobeh prisotne erozije, ki so izjemno občutljive na zrak in termalne stimuluse. Na površini korenin na spodnjih sprednjih zobeh je prisoten karies. Testiranje sline je pokazalo kisel pH sline, v mirovanju in stimulaciji. Prav tako je puferska sposobnost njene sline slaba. Pregled njenega življenjskega sloga je pokazal, da Helen ne pije kave ali alkohola, spije pa 2 litra ali več vode na dan. Kombinacija zmanjšanih parametrov sline in očesne suhosti pri ženski te starosti kaže na primarni Sjögrenov sindrom. Serološko testiranje in biopsija labialne žleze slinavke sta potrdili to domnevno klinično diagnozo. Zaradi njenih problemov s kariesom in erozijami so v Helenino domačo nego vključili GC Tooth Mousse dvakrat dnevno, nadomestek za slino in v eno tedenskih presledkih klorheksidinsko gel terapijo za zaviranje škodljivih bakterij. Po obnovitvi kavitet s GC Fuji Triage (ali alternativno s kombinacijo GC Fuji Triage in kompozitom), je bila Helen vključena v tri mesečni vzdrževalni program za zagotavljanje rednega pregledovanja njenega statusa in za dolgotrajno nanašanje fluoridnih premazov na ogrožene površine.

Podobne objave

Spoznajte prednosti lučke Bluephase PowerCure

Spoznajte prednosti lučke Bluephase PowerCure

Visoko zmogljiva luč za utrjevanje s pametnim pomočnikom za utrjevanje. Iščete luč za utrjevanje, ki zmore več? Če je odgovor Ja, boste uživali v uporabi luči Bluephase PowerCure. Visoko zmogljiva naprava za utrjevanje združuje inteligenco in...

1409

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.