Dürr Dental amalgam separatorji-izpolnjujejo vse zahteve nove regulative

2197
Dürr Dental amalgam separatorji-izpolnjujejo vse zahteve nove regulative

Dürr Dental, amalgam separatorji - izpolnjujejo vse zahteve nove regulative

Zobni amalgam vsebuje do 50% živega srebra in ga zato ne smemo izpustiti v okolje. Dürr Dental amalgam separatorji, zanesljivo odstranijo amalgamske odpadke iz vaših zobnih stolov oziroma enot za odpadno vodo, z uporabo natančne centrifugalne naprave, ki je povezana z hidrodinamičnim samočistilnim sistemom za vzdrževanje visoke učinkovitosti. Dürr Dental izdeluje to opremo že skoraj 30 let in zlahka dosega mednarodni standard za ločevanje amalgama (ISO 11143: 2008), ki zahteva vsaj 95% zadržanje amalgama. Dürr Dental ponuja tudi praktičen koncept odstranjevanja. Po ločitvi se amalgam avtomatsko vnese v zbirno posodo. Posodo je potrebno zamenjati šele, ko je dosežena maksimalna količina polnjenja. Odstranjevanje odpadkov amalgama, je predmet zakonskih določb in ga izvajajo pooblaščene družbe.

Dürr Dental centrifugalni sistem ima za razliko od običajnih sedimentacijskih separatorjev stalno preverjanje nivoja polnjenja. Raven polnjenja posode se redno spremlja po vsakem ciklu in med obdelavo. Takoj, ko je dosežena maksimalna raven polnjenja, aparat vizualno in zvočno opozori upravljavca ali pomočnika, da zamenja posodo z amalgamom ali se obrne na pooblaščeno službo za recikliranje. Šele nato je treba posodo zamenjati. Ta postopek preprečuje nepotrebne dodatne stroške. Priročen mehanizem vzvoda omogoča tudi lažje odstranjevanje posode. Visoka stopnja ločevanja amalgama, več kot 98% je v skladu z vsemi zakonskimi zahtevami. Kot primer, separator amalgama CAS 1 za vključitev v enote za zobozdravstveno zdravljenje dosega vse regulativne zahteve s hitrostjo ločevanja, več kot 99% (ISO 11143: 2008) in je zato prava izbira za prihodnost.

Sistemi za ločevanje so na voljo za klinike vseh velikosti in so nameščeni na vsako sesalno enoto. Na ta način amalgamski separator popolnoma ohrani svojo sesalno moč. Separatorji, integrirani neposredno v sesalne sisteme, lahko sicer zmanjšajo sesalno moč. Zahvaljujoč programski opremi Tyscor Pulse, je opazovanje sistemov vedno na vidnem mestu. Programska oprema samodejno obvešča o nerešenih nalogah vzdrževanja, kot je zamenjava posode za zbiranje amalgama. V primeru napake se prikaže Tyscor Pulse ter ponudi možnost, da napako reši osebje, ali pa da neposredno obvesti serviserja po pošti. Tehnik lahko nato začne iskati rešitev z oddaljeno vzdrževalno funkcijo.

Kako lahko zadržim živo srebro iz odpadkov amalgama?

Z vgradnjo ISO 11143: 2008 separatorja amalgama. Obstajajo možnosti za instalacije z enim stolom in več stolov, z uporabo centralnih ali posameznih separatorjev amalgama iz podjetja Dürr Dental. O tem se posvetujte z vašim lokalnim pooblaščenim svetovalcem za prodajo in serviserje Dürr Dental.

Kako se reciklira?

Ko je posoda vrnjena pooblaščenemu reciklirnemu podjetju, se poskrbi, da je vsebina ponovno obdelana v skladu z veljavnimi regulativnimi zahtevami.

Kakšne vrste separatorjev amalgama ponuja Dürr Dental? 

  • CAS 1: integrirana rešitev Kombinirani separator 

CAS 1 iz podjetja Dürr Dental je dragocen dodatek številnim enotam za zdravljenje. Ima stopnjo ločevanja več kot 99% (ISO 11143: 2008) in je zato odlična izbira za prihodnost. Deluje tiho in ponuja zmogljiv enosmerni pogon brez krtačk, ki zlahka obvladuje enourne obdelave in velike količine tekočine. Dvostopenjsko ločevanje učinkovito preprečuje, da bi med aspiracijo preneslo krvno tkivo in tako zaščiti suho sesalno enoto, ki je povezana s stolom. Dvostopenjski sistem s ciklonskim separatorjem in dinamično ločilno turbino doseže veliko večjo ločljivost kot tradicionalne metode in ga je med delovanjem ne slišimo. Separatorji CAS 1 so primerni za številne čistilne enote in so pogosto že nameščeni pri enotah vodilnih proizvajalcev.

  • CA 1 / CA 2 / CA 4: Prilagodljiva modularna rešitev

CA separatorji se lahko namestijo brez motenj na sesalni poti. CA 1 z ohišjem je popolnoma primeren za naknadno vgradnjo suhe zobozdravstvene enote z zelo majhnimi spremembami enote. Separator CA 2 je optimiziran za uporabo s sesalno enoto VS 300, VS 600 ali Tyscor VS 2 za dva operaterja. Separator CA 4 je nameščen le na sesalni sistem VS 900 ali VS 1200 za 4 operaterje. Vsi sistemi CA delujejo po principu centrifugiranja s hidrodinamičnim samoočiščenjem in se samodejno vklopijo, ko odpadna voda iz čistilne enote vstopi v separator. Vizualni prikaz vedno podaja informacije o trenutnem obratovalnem stanju.

 

Podobne objave

Nudimo vam celovito rešitev najvišje kakovosti – Dürr Dental

Nudimo vam celovito rešitev najvišje kakovosti – Dürr Dental

Podjetje Dürr Dental AG sta leta 1941 ustanovila brata Karl in Wilhelm Dürr iz Gechingena v nemškem Schwarzwaldu. Sedež podjetja se danes nahaja v 50 km oddaljenem Bietigheim-Bissingenu, blizu mesta Stuttgart, kjer 400 zaposlenih...

1121
Prva paleta za segrevanje kompozitov!

Prva paleta za segrevanje kompozitov!

Podjetje MPF predstavlja prvo paleto za segrevanje kompozitov. Ta edinstvena inovacija je namenjena doseganju konsistence kompozita, ki zobotehniku olajša izdelavo tako majhnih prenov kot tistih z dolgimi loki. Posebej dobrodošlo je to v mešanih...

394

Objave

Napišite komentar
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, za delovanje funkcij družbenih medijev in za analizo prometa na spletnem mestu. Za podrobnosti poglejte pod "Prikaži podrobnosti".
Spletno mesto uporablja piškotke za prilagajanje vsebine in oglasov, prikazanih na spletnem mestu.